System of the local government in the republich of Bashkortostan
Başkortostan Cumhuriyeti'nin yerel yönetim sistemi
- Tez No: 53375
- Danışmanlar: DOÇ.DR. AYKUT POLATOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
- Anahtar Kelimeler: Yerel Yönetimi. Başkortostan Cumhuriyeti IV, Local Government, Bashkortostan Republic. III
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 220
Özet
öz BAŞKORTOSTAN CUMHURİYETİNİN YEREL YÖNETİM SİSTEMİ Gazizov, Marat Yüksek Lisans, Kentsel Politika Planlaması ve Yerel Yönetimler Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Aykut Polatoğlu Haziran 1996, 220 Sayfa Bu tez Başkortostan Cumhuriyeti 'nin yerel yönetim sisteminin gelişmesini analiz etmektedir. Başkortostan, Rusya Federasyonu' nun bir üyesi olduğu için yerel yönetim sisteminin gelişmesi gerek Rusya Federasyonu 'nda gerekse Başkortostan Cumhuriyeti 'nde gerçekleşmekte olan reform süresi çerçevesinde analiz edilmiştir. Tez bu sistemlerinin özelliklerini karşılaştırmakta ve Başkortostan Cumhuriyeti 'nde siyasi ve ekonomik alanda gerçekleştirilmekte olan radikal reformları dönemi 'nde (geçiş dönemi) nasıl bir yerel yönetim sistemi kuruluyor sorusuna yanıt vermeyi amaçlamaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SYSTEM OF THE LOCAL GOVERNMENT IN THE REPUBLIC OF BASHKORTOSTAN Gazizov, Marat M.S., Department of Urban Policy Planning and Local Government Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Aykut Polatoğlu June 1996, 220 pages This thesis analyzes development of the system of the local self- government in the Bashkortostan Republic. The analysis is given in the framework of local government system development in the Russian Federation (Bashkortostan is a member of Federation) and through the prism of reformation process which is taking place both in Russia and in Bashkortostan. The thesis will compare some peculiarities of these systems and will seek to answer the question of what kind of local self-government system is being established in the republic during the transitional period, period of deep reformations of political and economic system.