Standardization in European Union and Turkey: Present situation and future prospects
Avrupa Birliği ve Türkiye'de standardizasyon: Mevcut durum ve gelecekle ilgili beklentiler
  1. Tez No: 53428
  2. Yazar: SAFİR SÜMER
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. AYLİN EGE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Standardizasyon, Avrupa Birliği, Türkiye, uyum. iv, Standardization, European Union, Turkey, harmonization. in
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
oz AVRUPA BİRLİ?İ VE TÜRKİYE'DE STAND ARDİZASYON: MEVCUT DURUM VE GELECEKLE İLGİLİ BEKLENTİLER Sümer, Safir Master, Ekonomi Bölümü Tez Yöneticisi: Y. Doç. Dr. Aylin Ege Temmuz 1996, 108 sayfa Bu çalışmada Avrupa Birliği ve Türkiye'deki standardizasyon sistemleri incelenmiştir. Tarihsel gelişim, yaklaşımlar, mevcut sistemlerin incelenmesi ve gelecekle ilgili beklentiler çalışmanın esas safhalarını oluşturmaktadır. Bu tez aynı zamanda Avrupa Birliği ve Türk sistemlerini eleştirel bir açıdan değerlendirmekte, sistemlerin güçlü ve zayıf yönlerini, aksaklıkları gidermek için gereken önerilerle birlikte ortaya koymaktadır. Avrupa Birliği ve Türkiye'deki sistemler arasındaki farklılık ve benzerlikler ve Türkiye'deki sistemin Avrupa Birliği'ndeki sisteme uyumu için yapılması gerekenler de incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT STANDARDIZATION IN EUROPEAN UNION AND TURKEY: PRESENT SITUATION AND FUTURE PROSPECTS Sümer, Safir M.S., Department of Economics Supervisor: Assist. Prof. Dr. Aylin Ege July 1996, 108 pages This thesis analyzes standardization systems in European Union and Turkey. Historical background, the approaches developed, analysis of the existing systems and future prospects related with both European Union and Turkey are the major stages of this study. The thesis also makes a critical evaluation of these two systems by pointing out their strengths and weaknesses and it indicates proposals to eliminate shortcomings. Differences and similarities between these systems and means for the harmonization of the Turkish system with the European Union system is analyzed as well.