The Concept of time in the three plays of Samuel Beckett: Waiting for Godot, Endgame and Happy Days
Beckett'in üç oyunundaki (Godoyu Beklerken, Oyunun Sonu ve Mutlu Günler) zaman kavramı
- Tez No: 53434
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MERAL ÇİLELİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Performing and Visual Arts, English Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: Abzürd Drama, Zaman Kavramı iv, Absurd Drama, Concept of Time ui
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 63
Özet
oz SAMUEL BECKETT"ÎN GODOYU BEKLERKEN, OYUNUN SONU VE MUTLU GÜNLER ADLI OYUNLARINDAKİ ZAMAN KAVRAMI Kızılduman, Ayşe Yüksek Lisans, İngiliz Edebiyatı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Meral Çileli Ağustos 1996, 56 sayfa Bu çalışmadaki amacım Beckett'in üç oyunundaki -Godoyu Beklerken, Oyunun Sonu ve Mutlu Günler- zaman kavramıyla ilgili konulara karşılaştırmalı olarak ışık tutmaktır. İlk bölüm Abzürd Drama hakkında öz bilgi vermektedir. Oyunlarda işlenen zamanın niteliği ise bir sonraki bölümde ele alınmıştır. Daha sonraki bölümlerde ise karakterler tarafından yaratılmış diyalog, hareket, nesneler ve oyunlardan oluşan zaman doldurucuları, oyunlardan doğrudan alıntı yaparak derinlemesine incelenmiştir. Son olarak, bu çalışma karakterlerin gerçekten varolup olmadıklarını ve bir benliğe sahip olup olmadıklarına yönelik sorulan yanıtlamaya çalışmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE CONCEPT OF TIME IN THE THREE PLAYS OF SAMUEL BECKETT: WAITING FOR GODOT, ENDGAME, AND HAPPY DAYS Kızılduman, Ayşe M. A., Department of English Literature Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Meral Çileli August 1996, 56 pages My aim in this study is to highlight some issues relating to the concept of time in Samuel Beckett's three plays Waiting for Godot, Endgame, and Happy Days by a comparative approach. The first chapter will give a brief background information about the Absurd Drama. A study of the nature of time depicted in the plays will be given in the chapter to follow. Time fillers invented by the characters such as dialogue, movement, objects, and games will be heeded closely with direct references to tile plays. Finally, the question as to whether the characters really exist and have a self or not will be answered.