Hizmet üretiminde kadın girişimciliğinin yeri ve Çorum ili üzerinde bir değerlendirme
The place of women entrepreneurship in service production and an evaluation on the province of Çorum
- Tez No: 534622
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HÜLYA ÇAĞIRAN KENDİRLİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Initiative, Entrepreneurship, Women's Entrepreneurship, Service production
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hitit Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
Günümüzde sosyal ve endüstriyel değişimler kadının iş hayatına girmesinde önemli bir etkendir. Teknolojideki yeniliklerin günden güne artması sebebiyle bilgiye erişmenin kolaylığı eğitimli kadın sayısında artışa neden olmuştur. Bu anlamda girişimcilik kadınlar için daha cazip bir iş alanı hale gelmektedir. Bu çalışmanın amacı Çorum'da faaliyet gösteren kadın girişimcilerin hem cinsiyete dayalı girişimci özelliklerinin ve niteliklerinin belirlenmesi, hem de hizmet üretimi bağlamında değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Bu amaç kapsamında kadın girişimcileri üretim sektörüne yönlendirmek adına önerilerde bulunulmuştur. Anahtar Kavramlar: Girişim, Girişimcilik, Kadın Girişimciliği, Hizmet Üretimi
Özet (Çeviri)
Today, social and industrial changes are an important factor for women to enter the business world. Since the innovations in technology have increased day by day, the ease of access to information has led to an increase in the number of educated women. In this sense, entrepreneurship is becoming more attractive for women. The aim of this study is to determine both the gender-based entrepreneurial characteristics and qualifications of women entrepreneurs in Çorum and to evaluate them in the context of service production. Within the scope of this aim, suggestions were made to direct women entrepreneurs to the production sector.