Eğitimde sosyal medyanın kullanımı
The use of social media in education
  1. Tez No: 537401
  2. Yazar: MUHAMMET ALİ ÖZER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ALİ MURAT KIRIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Radyo-Televizyon, İletişim Bilimleri, Education and Training, Radio and Television, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: eğitim, eğitim teknolojileri, internet, sosyal ağlar, sosyal medya, education, educational technologies, ınternet, social network, social media
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Marmara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Radyo Televizyon ve Sinema Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Radyo Televizyon Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 209
Özet
Bilgi teknolojilerindeki gelişmeler 21.yüzyılda yaşamın her alanında bir değişim ve dönüşüm başlatmıştır. İletişim olanağı artmış, çalışma sektörleri değişmiş, insani ilişkiler dönüşüme uğramış ve kısacası yaşamın her alanına teknolojinin yansımaları hakim olmuştur. Eğitim, bilgi teknolojilerinin hız kazanacak şekilde ilerlemesiyle birlikte eğitim materyal ve işleyişinin değiştiği bir alan haline gelmiştir. Geleneksel eğitimde basılı yayınlar üzerinden bir eğitim anlayışı söz konusu iken, günümüzde teknolojik gelişmeler görsel, işitsel ve yazılı her alanda eğitimin de dönüşüme uğramasına olanak vermiştir. Son yıllarda eğitim teknolojileri alanında internet teknolojisinin gelişmesiyle birlikte sosyal medya da kullanılır olmuştur. Sosyal medya ağları Facebook, Twitter, Instagram gibi ağlar kişilerin iletişim ve kendi sosyal mecraları iken eğitimde gönderici-alıcı koordinasyonuyla yer almaya başlamıştır. Bu çalışmada eğitim teknolojileri alanında sosyal medyanın ne şekilde kullanıldığına değinilmiş, üniversite öğrencileri üzerinde yapılan saha çalışması ile çalışmanın kapsamı desteklenmiştir.
Özet (Çeviri)
Developments in information technologies have initiated a transformation and transformation in all areas of life in the 21st century. Communication opportunities have increased, working sectors have changed, human relations have been transformed and in short, the reflections of technology have been dominant in every aspect of life. Education has become an area where educational materials and operation change with the advancement of information technologies. While traditional education has an educational approach through printed publications, today's technological developments have allowed the transformation of education in all fields of visual, audio and written. In recent years, social media has been used with the development of internet technology in the field of educational technologies. Social media networks Networks such as Facebook, Twitter, and Instagram have started to take part in the communication and sender-receiver coordination of people while communicating and communicating with their own social media. In this study, how the social media is used in the field of educational technologies was discussed and the scope of the study was supported by the field study conducted on university students.