An analysis of university teachers' approach towards the use ofsocial media platforms in education
Eğitimde sosyal medya platformlarının kullanımına dair üniversite öğretmenlerin yaklaşımlarının analizi
- Tez No: 754536
- Danışmanlar: DR. AYSEGUL LİMAN KABAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Uygulama, İnternet, Sosyal Medya, Eğitim, Ağ Oluşturma, Dijital Yerliler, Application, The Internet, Social Media, Education, Networking, Digital Natives
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Eğitim Teknolojileri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 102
Özet
Günümüzde teknoloji hızla gelişmektedir. Herkes becerilerini geliştirmek ve hedeflerine ulaşmak için teknolojiyi kullanır hale gelmiştir. Günümüzde sosyal medya en popüler ve kullanışlı teknoloji aracı olarak sayılabilir. Kuşkusuz olarak eğitim sosyal medyanın gelişimi düşünüldüğünde dijital yerliler olarak tanımlanan bu araçların düzeyi ve sıklığından etkilenecektir. Bu nedenle çalışma amacı olarak üniversite öğretmenlerin eğitimde sosyal medya ve sosyal medyanın kullanımına dair görüşleri ortaya çıkarılmaya çalışılmıştır. Çalışma iki bölümden oluşmaktadır ve çalışmanın anketi 2020-2021 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde Azerbaycan, Baküde bulunan 9 devlet üniversitesinden 406 kişiye uygulanmıştır. Öğretmenlerin sosyal medya ve eğitim araçları kullanım alışkanlıklarını araştırmak için uygun olduğu için tanımlayıcı bir istatistik seçilmiştir. Üniversite öğretmenlerinin kişisel niteliklerine göre eğitimde sosyal medya ve kaynakların kullanımına ilişkin tutumlarında önemli bir boşluk vardı. Bu araştırma, çoğunlukla öğretmenin bakış açısına, yani sosyal ağ platformlarının öğretmenler üzerindeki etkinliğine ve geleneksel öğrenme ve öğretme teknikleri üzerindeki etkilerine odaklanmaktadır. Öğretmen ve öğrenciler ise bu ortamları rekreasyonel etkinlikler olarak görmekte ve buralarda geçirilen zamanı zaman kaybı olarak görmektedir.
Özet (Çeviri)
Technology has evolved into a global infrastructure in our lives that is rapidly evolving. Everyone uses technology to improve their skills and reach their goals. The most common and easy technology tool is likely to be social media. The education system will certainly be impacted by the evolution of social media, the degree and frequency by people designated as digital natives. As a result, the goal of this research was to learn about the viewpoints of university teachers on the use of social media and gadgets in the classroom. The questionnaire of the study consisting of two parts was applied to 406 teachers from the 9 public universities in Baku, Azerbaijan, in the spring semester of the 2020-2021 academic year. A descriptive statistic was chosen because it is appropriate for investigating teachers' habits regarding the use of social media and educational tools. There was a considerable gap in university teachers' attitudes on the use of social media and resources in education based on their personal qualities. This research focuses mostly on the teacher's habits, namely the effectiveness of social networking platforms on teachers and the implications on conventional learning and teaching techniques. In order to provide rationale for using social networks in education, this study identifies the advantages of using social networks as instruments for building a new method of learning, as well as the detrimental effect that can impair the learning process.