The impact of information and communication technology on diplomacy: Cyber diplomacy between Iraq-Turkey
Bilgi ve iletişim teknolojisi (BIT)'in diplomasi üzerindeki etkisi: Irak-Türkiye arasındaki siber diplomasi
  1. Tez No: 538488
  2. Yazar: DOAA ALİ MOHAMMED ALBUISSA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NEZİR AKYEŞİLMEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Cyber diplomacy, Information and communication technology, Diplomacy, Cyber means, Digital gap
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
Diplomasi, dünyadaki tüm ülkeler için en önemli dış politika araçlarından biridir, bu nedenle ülkeler bu araçları dış menfaatlerine hizmet etmek için mümkün olan her yolla geliştirmeye çalışmaktadır. Ülkeler telgraf ve telefon, modern bilgi ve iletişim teknolojisi araçlarına (BİT) erişim, yani internete sosyal iletişim aracı olarak bağlanmış, diplomasi adının bu araçlarla bağlantı kurmaya başladığı bir araç olarak kullanılmaya başlanmıştır. siber diplomasi, dijital diplomasi, e-diplomasi, Facebook diplomasisi, Twitter diplomasisi ve hatta telefon diplomasisi. Ülkeler modern diplomasi araçlarının gelişimi için rekabet ediyorlar. Ülkelerin diplomasi hizmeti için siber araçlara ne kadar bağımlı olduğu farketmeksizin, fakat yine de diplomatların veya geleneksel diplomasinin veya kamu diplomasisinin rolünü ortadan kaldırmayan diplomatik çalışmanın gelişmesine ve hızlanmasına destekleyici bir araç olarak. Anahtar Kelimeleri: Siber diplomacy, bilişim ve iletişim teknolojisi, Diplomasi, Siber araçları, Dijital boşluğu.
Özet (Çeviri)
Diplomacy is one of the most important means of foreign policy for all countries in the world, so the countries seek to develop this means in all possible ways to serve their external interests. Countries have begun to use telegraph and telephone, access to modern means of information and communications technology (ICT), ie means connected to the Internet as a means of social communication, where the name of diplomacy becomes linking with these means, it has become called cyber diplomacy, digital diplomacy, ediplomacy, Facebook diplomacy, Twitter diplomacy or even Telephone diplomacy. Countries have been competing for the development of modern means of diplomacy. No matter how much the dependence of countries on the means of cyberspace for the service of diplomacy, but it still as a supporting means to the development and acceleration of diplomatic work, that does not eliminate the role of diplomats or traditional diplomacy or public diplomacy.