Kü-yerelleşme perspektifinden sakin şehirler: Yalvaç örneği
Cittaslows from glocalization perspective: Yalvaç sample
  1. Tez No: 541741
  2. Yazar: RAMAZAN ÖZER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HÜSEYİN GÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sakin Şehir, Âdem-i Merkeziyet (Yerindenlik), Öz Benlik, Tarih, İnanç Turizmi, Cittaslow, Decentralization, Individuality, History, Faith Tourism
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 152
Özet
Sakin Şehir kavramı İtalya'da ortaya çıkmış ve tüm dünyaya yayılmıştır. Günümüz dünyasında her şeyin hıza dayalı olması ve insanlığın kendini belli bir ritme kaptırmış olması, hayatı özümseyerek yaşamasını önlemektedir. Kendi değerleriyle binlerce yıldır süregelen Yalvaç gibi köklü kentler, tarihi, el sanatları, yöresel mutfağı, kültürü ve doğasıyla sakin şehir kimliği kazanmıştır. Diğer yandan kü-yerelleşme kavramı da büyük ölçekli küresel şirketlerin yerel ihtiyaçları dikkate alarak üretim ve pazarlama stratejileri belirlemesi ve bunları ulusal ve yerel ölçeklerde uygulayabilmesidir. Bu çalışmada, bu iki kavramın birbiriyle ilişkisi ve yerel değerlerin küresel boyutta nasıl ses getirebileceği üzerinde durulacaktır. Kavramsal çerçeve ortaya konduktan sonra saha çalışması yapılarak yerel idareciler ve halkla yapılan mülakatlar neticesinde konunun önemi daha iyi anlaşılacaktır.
Özet (Çeviri)
Cittaslow concept originated in Italy and has spread all over the world. As everything is up to speed in modern life and human beings get used to this speed, it hinders us to live our lives thoroughly. Towns like Yalvaç which are well-established by their own values ongoing for thousands of years, take the title of“cittaslow”with their history, handcrafts, local cuisine, culture and nature. Yet, glocalization is a concept that the large-scale global companies determine their production and marketing strategies by taking local needs into account and implement them at the national and local levels. This study focuses on the relationship between these two concepts and how local values would resonate on the global dimension. After the conceptual framework is introduced, the importance of topic is understood better with the result of interviews made by local authorities and people through a field study.