An Image processing spreadsheet and implementation of some edge detection algorithms
- Tez No: 5423
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MURAT AŞKAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Görüntü işleme. Görüntü Analizi. Görüntü Kenarı Anal izi, Çalışma Tablosu iv
- Yıl: 1989
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 134
Özet
ÖZET BİR GÖRÜNTÜ İŞLEME ÇALIŞMA TABLOSU VE BAZI KENAR TANIMA ALGORİTMALARININ GERÇEKLEŞTİRİLMESİ ALKIŞLAR, Levent Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Müh. Bölümü, Yüksek Lisans Tezi Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Murat Aşkar 124 sayfa, şubat 1989 üzerinde temel görüntü işleme operasyonları ve kenar tanıma algoritmaları yerleştirilmiş bir görüntü işleme çalişma tablosu gerçekleştirilmiştir. Kenar tanıma algoritmalarının performans karşılaştırmaları görüntü işleme çalışma tablosu üzerinde, yapay test resminin değişik sinyal gürültü oranları için sürdürülmüştür. Görüntü işleme çalışma tablosu kullanıcının bu alanda sıkça kullanılan, işaretleyici ile yönetilebilen basit ve temel işlemleri gri tonlu görüntüler üzerinde uygulamasını sağlar. Görüntü işleme çalışma tablosu ve kenar tanıma algoritmalarının bilgisayar programlan C ve FORTRAN programlama dilleri kullanılarak yazılmış ve SUN 3/160 mlkrosisteminin UNIX işletim sistemi bünyesinde birleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN IMAGE PROCESSING SPREADSHEET AND IMPLEMENTATION OF SOME EDGE DETECTION ALGORITHMS ALKIŞLAR, Levent Faculty of Engineering Department of Electrical and Electronics Eng.. M.Sc Thesis Supervisor: Assoc. Prof.Dr. Murat Aşkar 124 Pages, February 1989 An image processing spreadsheet with basic operations and some edge detection algorithms has been implemented. Performance analysis of the edge detection algorithms have been carried out on the image processing spreadsheet for different signal to noise ratios of artificial test image. Image processing spreadsheet allows the user to perform simple and basic, mouse driven operations that are frequently used in image processing. Programs of the spreadsheet and the edge detection algorithms have been written using C and the FORTRAN programming languages and linked in the Unix environment of the SUN 3/160 microsystem. Key Words : Image Processing, Image Analysis, Image Edge Analysis, Spreadsheet. i i i