Behiç Ak'ın hikâyelerinin değerler eğitimi açısından incelenmesi
The investigation of Behiç Ak's stories in terms of values education
- Tez No: 542409
- Danışmanlar: DOÇ. DR. DERYA YILDIZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Değer, Değerler Eğitimi, Hikâye, Behiç Ak, Values, Values Education, Story, Behiç Ak
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Türkçe Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 92
Özet
Bu çalışmada Behiç Ak'ın 2018 yılına kadar yayımlanmış hikâyelerindeki değerleri ortaya koymak amaçlanmıştır. Araştırma kapsamında“Behiç Ak'ın hikâyelerindeki değerler nelerdir?”sorusuna cevap aranmıştır. Yapılan bu araştırmada doküman inceleme tekniği kullanılmıştır. Behiç Ak'ın hikâyeleri, kitaplarının basıldığı yayınevinden temin edilmiştir. Daha sonra bu hikâyeler, ayrıntılı okunarak hikâyelerde yer alan değerler belirlenmiştir. Araştırmanın sonucuna göre Behiç Ak'ın hikâyelerinde, alçak gönüllülük, arkadaşlık ve dostluk, cömertlik, çalışkanlık, dürüstlük, kanaatkârlık, merhamet, paylaşmak, saygı, sevgi, tasarruf etme, teşekkür etme, ümit, vefa ve yardımseverlik değerlerine rastlanmıştır. En çok yer alan değer, sevgi değeri olmuştur.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to present the values of Behic Ak's stories published until 2018. The answer to the question“What are the values in Behic Ak's stories?”has been sought. In this research, document review technique has been used. Behiç Ak's stories have been obtained from the publishing house where his books were published. Then these stories have been read in detail and the values in the stories have been determined. According to the results of the research, following values have been found in Behic Ak's stories: volunteerism, friendship, generosity, hard work, honesty, satisfaction, compassion, sharing, respect, love, saving, appreciation, hope, loyalty and charity. The most appeared value has been the value of love.