The role of international organizations in the educational sector in Yemen during the war
Savaş esnasında Yemen'de uluslararası örgütlerin eğitim sektöründeki rolü
- Tez No: 542879
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. DENİZ ÖZÇETİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, Education and Training, Political Science, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Yemen, Uluslararası Örgütleri, Eğitim, Yemen, International Organizations, Education
- Yıl: 2019
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 94
Özet
2014 yılında Yemen'deki savaşın patlak vermesi, hükümetin görevlerini yerine getirememesinin yanı sıra, eğitim sektöründe de büyük bir hasar ve bozulmaya neden olmuştur. Savaşın bir sonucu olarak, uluslararası örgütler eğitim sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak için daha yoğun ve aktif bir rol üstlenmek zorunda. Bu tez, uluslararası örgütlerin işçileri ile yarı yapılandırılmış derinlemesine görüşmeler yoluyla, 2014 yılı savaşı sırasında Yemen'de eğitim sektöründeki uluslararası örgütlerin rolü hakkında bazı sorular sormayı amaçlamaktadır.Bulgular, uluslararası örgütlerin Yemen'de eğitim ihtiyaçlarını karşılamada ve bu sektördeki problemleri ele almada önemli bir role sahip olduğunu göstermektedir. Ancak, yöntemleri için de eleştirilmektedirler. Tez, öğrencilerin gerçek ihtiyaçlarını karşılamak için, uluslararası kuruluşların uygulama mekanizmalarının, sonuç bölümünde önerilen bazı adımlarla düzenlenmesi gerektiğini savunmaktadır.
Özet (Çeviri)
The breaking out of war in Yemen in 2014 has made massive damage and deterioration in the educational sector, in addition to the incapability of the government to function its tasks. As a result of the war, international organizations have to undertake more intensive and active role to cover the needs of the educational sector. This thesis aims to raise some questions about the role of international organizations in the educational sector in Yemen during the war of 2014, through semi-structured in-depth interviews with the workers of the international organizations. The findings show that international organizations have a major role in Yemen in covering the educational needs and addressing the problems in this sector. However, they are also criticized for their methods. The thesis argues that in order to fit the real needs of students, the international organizations' mechanisms of implementation must be regulated through certain steps suggested in the conclusion part.