Dijital pazarlamada marka elçileri
Brand evangelism in digital marketing
  1. Tez No: 543228
  2. Yazar: TUĞBA GÜNEŞ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ YAĞMUR ÖZYER AKSOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Dijital Pazarlama, Marka, Marka Elçileri, Digital Marketing, Brand, Brand Evangelism
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
Bu araştırmanın amacı dijital pazarlamanın önemli bir parçası olan marka elçileri hakkında genel bilgilere yer vermek ve konuyla ilgili saha araştırması yapmaktır. Yarı yapılandırılmış birebir görüşmeler yapılmıştır. Katılımcıya önceden hazırlanan sorular yöneltilmiş ve verdiği cevaplar kaydedilmiştir. Veri toplama aracı olarak yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Araştırma yalnızca 1 katılımcı üzerinden sürdürülmüştür. Katılımcı Türkiye'nin önde gelen bir kamu bankasının Bireysel Müşteri Yönetimi Müdürlüğünde Pazarlama alanında Müdür Yardımcılığı görevi üstlenmektedir. Araştırmada görüşme kapsamında elde edilen bulgular, ana tema ve temalar kapsamında değerlendirilmiş ve yorumlanmıştır. Ayrıca katılımcının görüşlerine direkt olarak yer verilmiştir. Araştırma sonucunda marka elçilerinin markaya yönelik müşteri sadakatini olumlu yönde desteklediği ve markaya olan talebi arttırdığı tespit edilmiştir. Marka elçilerinin banka ile ilgili olumlu deneyimlerini dijital ortamda paylaşmaları, diğer müşterilerin bankaya olan tutumlarını olumlu yönde desteklemekte ve bankaya yönelik sadakati arttırmaktadır.
Özet (Çeviri)
The aim of this research is to give general information about brand ambassadors, which is an important part of digital marketing, and to conduct field research on the subject. Semi-structured one-to-one interviews were conducted. The participant was asked questions that were prepared in advance and his answers were recorded. Semi-structured interview form was used as data collection tool. The research was conducted with only 1 participant. Participant assumes duties as Deputy Director in the Retail Customer Marketing Management Directorate of Turkey's leading state-owned banks. The findings obtained within the scope of the interview were evaluated and interpreted within the scope of main themes and themes. Participants' views were also included directly. As a result of the research, it was determined that brand ambassadors favored brand loyalty towards the brand and increased the demand for the brand. Sharing the positive experiences of the brand ambassadors on the bank in a digital environment positively supports the attitudes of other customers to the bank and increases loyalty to the bank.