Experimental and analytical approaches in the design of class-C power amplifiers
  1. Tez No: 5436
  2. Yazar: CENAP OĞUZ DEMİR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NİLGÜN GÜNALP
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: C sinıfi yüksel teçler, büyük sinyal S- parametreleri, iki sinyal yön temi, iki frekans yön temi, doğ rusal olmayan devreler, RF güç, mikrodalga yükseltme. iv
  7. Yıl: 1989
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 114
Özet
ÖZET C SINIFI Güç YüKSELTEç TASARIMINDA DENEYSEL VE ANALİTİK YAKLAŞIMLAR Demir, Cenap Oğuz Yüksek Lisans Tesi, Elektrik ve Elektronik Müh. Böl. Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Nilgün Günalp Şubat 1989, 102 sayfa C sinıfi RF güç yüksel teç tasarımında kullanılmaları amacıyla biri direk diğer ikisi analitik olmak üzere üç değişik yöntem üzerinde çalışılmıştir. İlk yöntem bir tasarım sonucunda istenilen şartları elde etmek için gerekli kaynak ve yük yansıma katsayılarını direk ölçerek ş diğer yöntemler ise büyük sinyal S-parametrelerini kullanarak bulur. Bütün yöntemler için ayrıntılı test düzenekleri ve yöntemleri verilmiştir. Üç yöntemde de aynı tasarım parametreleri ölçüldüğünden sonuçların karşılaştı rılması mümkündür.Yöntemlerden elde edilen bilgilere göre bir yükselteç tasarımlanmış ve çalişması kontrol edilmiş tir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EXPERIMENTAL AND ANALYTICAL APPROACHES IN THE DESIGN OF CLASS C POWER AMPLIFIERS Demir 5 Cenap Ogus M.S. in Electrical and Electronics Eng ? Supervisors Assoc.Prof.Dr. Nil gün Güna İp February 1989 5 102 pages One direct and two analytical approaches in the design of class C RF amplifiers have been studied. The first method measures the necessary reflection coefficients for a certain design goal while the other two meet necessary design constraints through the measurement of large signal S-parameters, using S-parameter analysis techniques. For all of the methods, detailed configurations for the set-ups and procedures for using them are provided.Since all methods measure the same design parameters, comparisons between results of methods a.re possible. Through the use of information obtained from the methods5an RF amplifier is realised and its performance is checked for the sake, of completeness. Key wordssClass C amplifiers, large signal S- parameters, two signal method, two frequency method,non- linear networks, RF power, microwave amplification. iii