Sosyal medya yoluyla pazarlama faaliyetlerinde tüketici satın alma karar süreci üzerine bir araştırma
A research on the decision making the consumer purchase in the marketing activities with the social media
- Tez No: 546625
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ GÜLMİRA KERİM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: İnternet, Sosyal Medya, Pazarlama, Tüketici Davranışı, Internet, SocialMedia, Marketing, ConsumerBehavior
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 136
Özet
İnternet üzerinden alışveriş yapan tüketicilerin davranışlarını analiz etmek, şirketlerin hizmetlerinin geliştirilmesinin yanı sıra, internetten alış veriş yapmama nedenlerini ortaya koymak ve sanal dünyada alışverişi daha geniş kitlelere çekici kılmak açısından önemlidir. Çünkü günümüz iş koşullarında tüketici satın alma sürecini incelerken İnternet'i görmezden gelmek yanlıştır. Tüketici satın alma süreci, satın almadan önce, satın alma aşamasında ve satın alma sonrası tüm tüketici süreçlerini kapsar. Bu kavram, tüketicinin neden satın aldığı sorusu ile yakından ilişkilidir. Süreç, satın alma davranışını bir karar süreci olarak inceler. Tüketici alım karar süreci, satın alımdan çok önce başlar ve satın alımdan sonra da sonuçlarını sürdürür. Bu araştırmanın amacı internet ve sosyal medya pazarlama araçlarının tüketici davranışlarına nasıl etki ettiğini ortaya koymaktır. Araştırma ile tüketicilerin sosyal medyayı ne kadar kullandığı, hangi sosyal medya araçlarını kullandığı ve sosyal medya araçlarının etkileme derecesi ortaya konulması amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Analyzing the behavior of consumers who shop over the Internet is important in terms of improving the services of the companies, revealing the reasons for not making purchases from the internet and making them more attractive to the wider audiences in the virtual world. It is wrong to ignore the Internet while examining the consumer buying process in today's business conditions. The consumer purchasing process includes all consumer processes prior to purchase, at the procurement stage and after the purchase. This concept is closely related to the question of why consumers buy. The process examines purchasing behavior as a decision process. Consumer purchasing decision process starts long before the purchase and continues to be the result after purchase. The aim of this study is to determine how internet and social media marketing tools affect consumer behavior. The aim of the research is to show how much consumers use social media, which social media tools they use and the extent to which social media tools are affected.