Sağlık kurumlarında kriz yönetimi ve örnek bir uygulama
Crisis management i̇n health i̇nsti̇tuti̇ons and an example practi̇ce
  1. Tez No: 547337
  2. Yazar: BAHAR ATABAY
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FERAHNUR ÖZGÖREN ŞEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Health Care Management, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sağlık Çalışanı, Kriz Yönetim Ölçeği Skoru, Kriz Yönetimi Ölçeği, Health Employee, Crisis Management Scale Score, Crisis Managament
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırklareli Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sağlık Kurumları İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 121
Özet
Bu çalışmanın amacı, sağlık kurumlarında kriz yönetiminde aktif rol alan sağlık çalışanlarının kriz yönetimine yönelik yaklaşımlarının ortaya konulmasıdır. Kesitsel, tanımlayıcı ve çıkarımsal nitelikteki bu araştırmada örneklem, kolayda örnekleme yöntemi ile seçilmiştir. Veriler anket formu ile toplanmıştır. Eksiksiz olarak yanıt verilen 248 anket değerlendirmeye alınmıştır. Katılımcıların KYÖ skorları ve alt boyutlarına verdikleri yanıtlar incelendiğinde; katılımcıların yaş, meslek, kriz yönetimi ile ilgili bir hizmet içi eğitim programına katılıp katılmama durumuna göre istatistiksel olarak anlamlı fark bulunmuştur. Sonuç olarak demografik özelliklere göre katılımcıların KYÖS değişmektedir.
Özet (Çeviri)
The aim o this study is to reveal the approaches of health workers taking an active role crisis management in health servises. The sample was randomly selected in this cross - sectional, descriptive and inferential study by easy sampling method. Data were collected by questionnaire. When the participants responses to the KYO scores and their sub-dimensions were examinated, there was a statistically significant difference between the participants whether they participated in an in-service training program about age, occupation and crisis management. As a result, KYOS vary according to the participants.