Dreams of ordinary people in hard times by Charles Dickens
Charles Dickens'ın zor yıllar kitabından sıradan insanların hayalleri
  1. Tez No: 548286
  2. Yazar: NUHA IDREES ISSA DHAN
  3. Danışmanlar: Dr. OLGAHAN BAKŞİ YALÇIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Zor Zamanlar, Endüstri Devrimi, Viktorya Dönemi, Psikanalitik Yaklaşım, Ruh Sağlığı, Karakterler, Hard Times, Industrial Revolution, Victorian Era, Psychoanalytic Approach, Mental Health, Characters
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
Psikanalitik edebi eleştirinin kullanılması, edebi karakterlerin davranışlarını ve kişilikleri hakkında daha derin bir anlayış sağlar. Bu tür eleştiriler Sigmund Freud'un psikolojiye yönelik psikanalitik yaklaşımından kaynaklanmaktadır. Bu makale psikanaliz teorisini ve Charles Dickens'in romanı (Hard Times) Zor Zamanlar'ın ana karakterlerine uygulanmasını tartışacaktır. Bu makale, Zor Zamanlar'daki her karakterin, çocukluklarında yaşadıkları bazı travmatik olayların sonucu olarak akıl hastalığından muzdarip olduğunu göstermeyi amaçlamaktadır. Böylece, karakterlerin zihinsel sağlığının analizi, Charles Dickens'in ruhunu ve bu karakterleri yaratmadaki nedenlerini ortaya çıkaracaktır. Kapsamlı bir genel bakış için, Viktorya Dönemi, Endüstri Devrimi ve Zor Zamanlar romanları ile ilgili temel bilgileri argümanı desteklemek için sunulacaktır.
Özet (Çeviri)
The use of psychoanalytical literary crticsm allows for a deeper understanding of the behaviors and personalities of literary characters. This type of critism stems from the psychoanalytic approach to psychology by Sigmund Freud. This thesis will discuss the theory of psychoanalysis, and the application of it to the main characters in Charles Dickens's novel, Hard Times. This thesis aims to illustrate each character in Hard Times suffers from mental illness as a result of some traumatic events that they have experienced during their childhood. Thus, the analysis of the characters mental health will reveal Charles Dickens psyche and his motives in creating these characters. For a total comprehensive overview, the background information regarding the Victorian Era, the Industrial Revolution, and Hard Times as a novel will also be presented to support argument.