Genç turistlerin inanç turizmine yönelik eğilimleri ve tüketim alışkanlıkları
Young tourists trends to religious tourism and consuming habits
- Tez No: 552038
- Danışmanlar: DOÇ. DR. YASİN BİLİM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Genç Turist, İnanç Turizmi, Young Tourist, Faith Tourism
- Yıl: 2019
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 66
Özet
Genç turistler, günümüz turizm hareketleri içinde yaklaşık % 20'lik büyüklüğe sahip önemli bir pazar durumundadırlar. Son dönemlerde kültür turlarına katılımlarının arttığı ifade edilebilir. Ancak kültür turlarında inanç merkezlerini, özellikle kendi dinlerine ait ziyaretlerde, diğer tercihlere göre daha az tercih etmeye başladıkları gözlemlenmektedir. Bununla birlikte dini merkezleri ziyaretlerde genel olarak manevi tercihten çok, manevi olmayan motivasyonlarla tercihlere doğru kaydığı da söylenebilir. Bu bağlamda çalışma, genç turistlerin dini düşüncelerinin inanç merkezlerini tercihlerini nasıl etkilediği, inanç merkezlerindeki tüketim eğilimleri ve bunlara bağlı olarak beklentilerini tespit etmeye yönelik yapılmıştır. Tanımlayıcı araştırma olarak tasarlanan çalışmada, nicel araştırma deseninde anket formları üzerinden veriler oluşturulmuştur. Araştırma genelinde Konya'yı ziyaret eden genç turistlerin inanç turizmine eğilimleri ve tüketim boyutuna ilişkin görüşleri olumlu çıkmıştır. Konya'yı ziyaret eden genç turistlerin Konya'yı tercih etme sebeplerine ilişkin görüşlerinde ise kararsızlık eğilim yüksektir. Aynı zamanda Konya'yı ziyaret eden genç turistlerin Konya hakkındaki düşüncelerine ilişkin görüşlerde de kararsızlık mevcuttur. Konya seyahatiyle ilgili olarak, keşke Konya'da şunlar da olsaydı denilen beş şeyin dağılım düzeyleri incelendiğinde birinci tercih olarak ucuzluk, ikinci tercih olarak yemeklerde ucuzluk, üçüncü tercih olarak taksilerde ucuzluk, dördüncü tercih olarak konaklama imkanları, beşinci tercih olarak restorasyon zamanlamasının istendiği sonucuna ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
Young tourists are an important market with a size of approximately 20% in today's tourism movements. It can be expressed that their participation in cultural tours has increased in recent years. However, in cultural tours, it is observed that they started to prefer faith centers less frequently than other preferences. On the other hand, in religious visits, it can be said that religious centers often move from non-spiritual to non-spiritual motivations. So, the study was carried out to determine how the religious beliefs of young tourists affect the preferences of belief centers, the tendencies of consumption in belief centers and their expectations. That study designed as descriptive research data were collected from questionnaire forms in the quantitative research design.The opinions of the young tourists who visited Konya throughout the research were positive about the trends and consumption dimension of faith tourism. The opinions of young tourists visiting Konya on the reasons why they prefer Konya are high. There is also instability in the opinions of young tourists visiting Konya on their opinions about Konya. Regarding the trip to Konya, I wish that the distribution of the five things in Konya, if there were any, was the first choice as cheapness, the second choice was cheapness in food, the third preference was the cheapness in taxis, the fourth choice as accommodation facilities, the fifth preference as the preference of the restoration timing was reached.