Yüksek ve delikli alçak plastik tünel altında budamanın Tokat koşullarında bazı patlıcan çeşitlerinin verim ve kalitesine etkisi
  1. Tez No: 55293
  2. Yazar: EMİN YILMAZ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ABDURRAHMAN YAZGAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Eggplant (Solanum melongena L.), pruning, total yield, plastic tunel
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziosmanpaşa Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 78
Özet
ÖZET YÜKSEK VE DELİKLİ ALÇAK PLASTİK TONEL ALTINDA BUDAMANIN TOKAT KOŞULLARINDA BAZI PATLICAN (Solanum melonuna L. ) ÇEŞİTLERİNİN VERİM VE kalitesine etkisi Emin YILMAZ Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabil im Dalı Yüksek Lisans Tezi 1996, 78 sayfa Danışman : Prof.Dr. Abdu rahman YAZGAN Jüri : Prof.Dr. Abdu rahman YAZGAN : Prof.Dr. Ferhat ODABAS : Yrd. Doç. Dr. Naif GEBOLO?LU 1995 yılında Tokat ekolojik koşullarında yürütülen bu çalışmada; ilkbahar periyodunda yüksek ve delikli alçak plas tik tünel altında, budamanın Çaylı ve Valentina Fi patlıcan çeşitlerinin verim ve kalitesine olan etkilerinin belirlenme si üzerinde durulmuştur. Tohum ekimi, sıcak yastığa 15 Şubat 'ta, çift katlı alçak plastik tünele ise 1 Mart'ta yapılmıştır. Dikim, yüksek plas tik tünele 12 Nisan'da, delikli alçak plastik tünele 20 Ni- san'da ve açık araziye ise 18 Mayıs'ta yapılmıştır. 6 yaprak geliştikten sonra fidelerde uç alınmış ve daha sonra bitki başına 3 gövde oluşturulmuştur. Gövde sürgünle rinde iki çiçek üzerinden uç alınmıştır. Budama tüm muamelelerde toplam verimde bir azalmaya ne den olmuştur. En yüksek toplam verim 18.7 t/da ile yüksek plastik tü nelde Valentina Fi çeşidinden budanmamı şiardan elde edilmiş tir. Açıktaki patlıcan yet i şt i rci 1 iğine göre 23 gün erkenci- 1 ik sağlanmı ş t ı r. Anahtar Kel ime ler: Pat 1 1 can ( Solanum melongena L. ), bu dama, toplam verim, plastik tünel.
Özet (Çeviri)
i i ABSTRACT EFFECT OF PRUNING ON YIELD AND QUALITY OF SOME EGGPLANT (Solatium meloneena L. ) VARIETIES UNDER HIGH AND PERFORATED LOW PLASTIC TUNNELS IN TOKAT CONDITIONS Emin YILMAZ Gaziosmanpaşa University Graduate School of Natural and Applied Science Department of Horticulture Masters Thesis 1996, 78 pages Supervisior : Prof.Dr. Abdu rahman YAZGAN Jury : Prof.Dr. Abdu rahman YAZGAN : Prof.Dr. Ferhat ODABAS : Yrd. Doç. Dr. Naif GEBOLO?LU This study was carried out to determine the effect of pruning on yield and quality of Valentina Fi and Çaylı egg plants varieties during spring season under high and perfo rated low plastic tunnels in Tokat ecologial conditions in 1995. Seeds were sowed to hot bed in 15th February and to double layer low plastic tunnel in 1st March. Planting in high plastic tunnels in 12th April and in perforated low plastic tunnel in 20th April and to field in 18th May. After growing of 6 leaves of seedling tops were removed and after that per plant 3 stems were. Created steam suckers were removed from over two flowers. In every treatments total yield were decreased with pruning. Maximum total yield were obtained growing in high plas tic tunnel from Valentina Ft variety without pruning (18.7 t/da) and 23 days earliness was obtained than open field growing.