Bank selection- a measure of the religious sensitivity of retail banking customers in the Gambia
Banka seçimi-Gambiya'da perakende banka müsterlerinin dini hassasiyeti ölçmesi
  1. Tez No: 553479
  2. Yazar: BABOUCARR MBOWE
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ENSARI YÜCEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Bank Selection, Religiosity, Technology, The Gambia
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İslam İktisadı ve Finansı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Uluslararası Finans ve Katılım Bankacılığı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 71
Özet
Bu çalışma, Gambiya'daki müşterilerin banka seçiminde dinin etkisini incelemektedir. Snowball örnekleme kullanarak, 123 müşteri arasında yürütülen örneklemede ve analizin sonucunda banka çeşidi ve dini hassasiyet indeksi arasında zayıf bir korelasyon gözlenmiştir. Ayrıca, değişken sıralaması açısından din, kolaylık, uluslararası ödeme hizmetleri ve personel kalitesinin müşterilerin banka seçiminde önemli olduğu kanıtlanmıştır. Bu araştırmanın sonuçları, Gambiya'daki bankaların mobil ve internet bankacılığı gibi teknolojilere yatırım yapmalarını, uluslararası ödeme hizmetlerini ve personelinin niteliğini geliştirmelerini tavsiye etmektedir. Ana Kelimeleri: Banka seçimi, Din Hassasiyeti, Teknoloji, Gambiya
Özet (Çeviri)
This study examines the effect of religion on customers' bank selection in The Gambia. Using Snowball sampling, a sample of 123 customers was conducted and the result of the analysis shows a weak correlation between bank type and the index of religiosity. Furthermore, in terms of variable ranking, variables relating to Religion, Convenience, International payment services, and Staff quality proven to be vital to customers in choosing a bank. The results of this research recommended for banks in The Gambia to invest in technologies such as mobile and internet banking, improve International payments services, and staff quality.