Tarımsal kalkınma kooperatiflerinin finansmanı ve bir örnek olayı: Kesmetepe tarımsal kalkınma kooperatifi
  1. Tez No: 55436
  2. Yazar: İBRAHİM SAMİ ARSLANOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. M. ALİ TESBİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Tarımsal Kalkınma, Kooperatif, Finansman, Örnek Olay, Agricultural Development, Cooperative, Finance, Case Study
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Harran Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFLERİNİN FİNANSMANI VE BİR ÖRNEK OLAY: KESMETEPE TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ İbrahim Sami ARSLANO?LU Harran Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Ekonomisi Anabilim Dalı 1996, Sayfa: 80 Bu çalışmada Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin tarihsel ve yasal gelişimleri, amaçlan, önemleri ve uygulamadaki yerleri, finansman kaynaklan, finansal ve genel yönetimleri araştırılmış ve bu kooperatifler içinde araştırmaya değer bulunan Kesmetepe Tarımsal Kalkınma Kooperatifi örnek olay metoduyla incelenmiştir. Araştırma sonunda Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin başta finansman olmak üzere mevzuat, eğitim, araştırma ve üst örgütlenme sorunları içerisinde oldukları, bunlarla birlikte Kesmetepe Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin kooperatifleşme süreci, kurulduğu köye ve bulunduğu bölgeye olumlu etkileri, kooperatifçilik ilkelerine bağlılığı, sahip olduğu idealist ortak ve yöneticilerle ulaştığı başarı, devletle olan ilişkileri, karşılaştığı güçlükler ve finansman kaynaklarının bu kooperatifteki yatırımlara ve yıllara göre dağılımı önemli bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis THE FINANCE OF AGRICULTURAL DEVELOPMENT COOPERATIVES AND A CASE STUDY: KESMETEPE AGRICULTURAL DEVELOPMENT COOPERATIVE Ibrahim Sami ARSLANOGLU Harran University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Agricultural Economy 1996, Page: 80 In this study, the historical and legal progress of Agricultural Development Cooperatives and their objectives and importance, their place in practice, their financial resources and general management is researched and the Kesmetepe Agricultural Development Cooperative, which is considered worthy of attention, is examined as a case study. At the end of the research, it was revealed that Agricultural Development Cooperatives have encountered difficulties in legal regulations, training and research, in organizing themselves at high levels, and the most important of all, in finance. Besides, institutionalizing process of Kesmetepe Agricultural Develoment Cooperative its advantgeus effects on the village and region, compliance with cooperatives principles, the success of its idealistic partners and managers, its relations with the state, and the allocation of financial resaurces into investments and their distribution into years, are also canşidered important.