The role of training on the employee performance
Eğitimin çalışanların performansını üzerindeki rolü
  1. Tez No: 555149
  2. Yazar: MAHMOOD WALEED OTHMAN
  3. Danışmanlar: Assist. Prof. MEHMET ÇİÇEK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Eğitim, Çalışan Performansı, Eğitim Yöntemleri, Eğitim İhtiyaçları ve Eğitim, Training, Employees Performance, Training Methods, Training Needs and Training Programs
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 123
Özet
Bu araştırma, eğitimin çalışanların performansı üzerindeki rolünü belirlemeyi amaçlamıştır. Vaka çalışması 2018-2019 yıllarında Bağdat Bankası'nda (Irak) yürütülmüştür. Araştırmanın yapılmasındaki çıkış noktası, çalışanlar tarafından alınan eğitimin çıktılarından çalışanların tam olarak faydalanamaması ve çalışanların performansının değerlendirilmesinin modern değerlendirme yöntemlerine göre uygun bir şekilde yapılamaması ve bunun sonucunda da çalışanların performanslarının ve morallerinin olumsuz bir şekilde etkilenmesi olmuştur. Araştırma aşağıdaki hipotezleri test etmiştir: Bağdat Bankası'ndaki eğitim yöntemleri ile personel performansı arasında istatistiksel olarak önemli bir ilişki bulunmaktadır, Bağdat Bankası'ndaki eğitim programları ve personel performansı arasında istatistiksel olarak önemli bir ilişki bulunmaktadır ve Bağdat Bankası'ndaki eğitim ihtiyaçları ve personel performansı arasında istatistiksel olarak önemli bir ilişki bulunmaktadır. Araştırma örneği her iki şubedeki tüm banka çalışanları için kapsamlı olmuştur. Araştırmanın odaklandığı bu soruna dayanılarak aşağıdaki yöntemler kullanılmıştır: araştırmanın konusuna ilişkin olguları birleştiren ve konu hakkında daha önceden yapılan diğer çalışmaları sunan tarihsel yaklaşım, olgu ve değişkenleri tanımlayan betimleyici yaklaşım, verileri analiz etmek, sınıflandırmak ve yorumlamak için istatistiksel metodoloji ve istatistiksel yöntemler. Çalışmada elde edilen sonuçlarını analiz etmek için Sosyal Bilimler için İstatistiksel Paketler (SPSS) programı kullanılmıştır. Çalışmamızın sonuçları, eğitim yöntemleri ile çalışanların performansı arasında pozitif bir ilişki olduğunu ortaya koymuştur. Buna ek olarak, çalışanların performansı ile eğitim programları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki olduğu ve son olarak eğitim programları ile Bağdat Bankası çalışanlarının performansı arasında istatistiksel olarak önemli bir ilişki bulunduğu ortaya konulmuştur. Araştırmamız sayesinde, iç eğitim ortamını ve çalışma alanını planlamaya dikkat ederek, eğitim fikrinin tamamlanmasını sağlamak için tüm eğitim yöntemlerinin personele tanıtılarak eğitim kültürünün yayılmasını da içeren çeşitli öneriler ortaya koyulmuştur.
Özet (Çeviri)
This research intended to recognize the role of training on the performance of employees. The case study was at Baghdad Bank (Iraq) during the period 2018-2019. The research problem was that the training received by the employees did not fully benefit from its outputs and that the evaluation of the employees' performance is not done properly and is in line with the modern methods of evaluation, which negatively touches the performance and morale of the employees, the research has tested the following hypotheses : there is a statistically important relationship between training methods and the staff performance in Baghdad bank, there is a statistically important relationship between training programs and the staff performance in Baghdad Bank and there is a statistically significant relationship between training need and the staff performance in Baghdad Bank. The research sample was comprehensive for all bank employees in both branches. Based on this problem, the following syllabuses were used: the historical approach: to consolidate the phenomenon of the subject of the study and to present the previous studies, descriptive approach: to describe the phenomenon and its variants, statistical methodology and statistical methods to analyze, classify and interpret data. We have use the Statistical Packages for Social Science (SPSS) in order analyze the study results. Our study results clarified that there is a positive relationship between training methods and performance of employees. In addition, there is statistical significant relationship between performance of employees and training programs and finally, there is a statistically relationship between Training programs and performance of Baghdad Bank employees. Through our research, we reached into several recommendations including propagation the training culture by introducing staff to all training methods so that the idea of training is complete, taking into consideration the internal work environment and attention to planning the workspace.