İşletmelerde eğitim tasarım süreçleri: İnsan kaynakları profesyonelleri üzerine bir araştırma
Educational design processes in company: A research on human resources professionals
  1. Tez No: 559731
  2. Yazar: NİLAY SAYILDI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ UMUT EROĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Eğitim Tasarımı, İnsan Kaynakları, İnsan Kaynaklarında Eğitim, Öğretim Tasarımı, Tasarım Modelleri, Education Design, Human Resources, Education In Human Resources, Instructional Design, Design Models
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 115
Özet
Bu tezin amacı işletmelerde eğitim tasarımlarını daha etkili ve etkin kılacak stratejileri geliştirmek için katkı sağlamaktır. Çalışmanın giriş bölümünden sonra, ikinci bölümünde eğitim tasarımı ile ilgili kavramlar ele alınmıştır. Çalışmanın üçüncü bölümünde eğitim tasarımı, tasarım modelleri, modellerin karşılaştırılması, seçimi ve en yaygın kullanılan ADDIE modelinden bahsedilmiştir. Çalışmanın dördüncü bölümünde tezin kapsamını desteklemeye yönelik anket uygulaması yapılmış ve elde edilen bulgular yorumlanmıştır. Çalışmanın son bölümünde ise sonuç ve önerilere yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this thesis is to contribute to the development of strategies that will make education designs more effective and effective in enterprises. After the introduction of the study, the second part dealt with the concepts related to education and human resources. The third part of the study discusses instructional design, design models, comparison of models, selection and the most widely used ADDIE model. In the fourth part of the study, a survey was conducted to support the scope of the thesis and the results were interpreted. The final part of the study included the results and recommendations.