Students' perceptions on L2-only policy in EFL classrooms
Öğrencilerin ikinci dilin zorunlu olduğu sınıflar hakkında algıları
  1. Tez No: 560249
  2. Yazar: DUYGU DOĞAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. KENAN DİKİLİTAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: sınıf içi ikinci dil kullanımı zorunluluğu, birinci dil kullanımı yasak sınıflar, öğrenci tutumu, öğrenci algıları
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
Bu araştırma öğrencilerin sınıf içinde ikinci dilin (İngilizce) zorunlu olması ve anadilin yasak olması hakkındaki görüşlerini araştırmayı hedeflemiştir. Araştırma, zorunlu olan hedef dilin sınıf içinde kullanımına ilişkin farklı görüşleri incelemiştir. Veri toplamak için, öğrencilerin düşüncelerini yansıttığı bir soru-cevap kısmından sonra anket oluşturulmuştur ve karma yöntem veri toplama tekniğini yürütmek için anket sonuna açık uçlu bir soru eklenmiştir. Bu araştırma, Türkiye'nin batısında özel bir üniversitede gerçekleştirilmiştir ayrıca katılımcıların tümü hazırlık sınıflarından seçilmiştir. Verilerin çeşitlilik açısından bol olması adına, anket her seviyeden öğrenciye demografik bilgileri, İngilizce ile ilişkileri, beşli likert ölçekli ifadeler ve açık uçlu sorulardan oluşan anket uygulanmıştır. Bu tasarıyla, araştırmanın amacı öğrencilerin sınıf içinde ikinci dil kullanımının zorunlu olması ile ilişkin düşüncelerini belirli kavramlara indirgeyerek gerçekleşmiştir. Araştırmanın sonuçları öğrencilerin sınıf içinde ikinci dilin zorunlu olması hakkındaki düşünceleri göstermeyi amaçlamıştır.
Özet (Çeviri)
This research aimed to find out students perceptions on L1 prohibited (L2 only) classrooms. It analyzed their opinions on various issues related to the target language use which is compulsory. To collect data, a questionnaire was prepared after having carried out a reflective writing task to gather the concerned coding related to the objectives and an open-ended question was added to have a mixed-method data collection tool including quantitative and qualitative data. The research was carried out in a private and prestigious university in the western part of Turkey with participants being students in the prep classes. To have a wide range of data, questionnaires were given to students from all levels including their demographic background with their English interference, a 5-point likert scale with statements and one open-ended question. With this design, the research wanted to discover students' perceptions in specific concepts towards obligatory L2 usage in classrooms. The results of this survey wanted to show the perceptions of the students they tend to have towards L2-obligatory classrooms. To sum up, the research demonstrated a variety of opinions differing from specific reasons which is explained further in the upcoming pages.