A transhumanist approach to Brave New World And We: Synthetic happiness
Cesur Yeni Dünya ve Biz'e transhümanist bir yaklaşım: Sentetik mutluluk
  1. Tez No: 560708
  2. Yazar: EDA ÇAYIR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TİMUÇİN BUĞRA EDMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Distopya Edebiyatı, Transhümanizm, Simülasyon, Dystopian Literature, Transhumanism, Simulation
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 58
Özet
''Cesur Yeni Dünya ve Biz 'e Transhümanist Bir Yaklaşım: Sentetik Mutluluk'' sinema ve felsefe dünyasına etki eden mutluluk ve sorgulanmazlık kavramlarını tartışır, ve '' passivize etme olgusuna dikkat çeker. Bu çalışmanın amacı insanoğlu üzerinde büyük bir etkisi olan teknoloji ve edebiyat nezdinde transhmanizmin distopik unsurlarını incelemek için Cesur Yeni Dünya ve Biz romanlarını kullanmaktır. Teknolojiyle mekanik bir sürece giren dünyada, insanlar, simülasyon teorisi gibi teoriler tarafından açıklandığı gibi, giderek daha çok mutsuz hale gelmişlerdir. Distopik bir açıdaki Cesur Yeni Dünya ve Biz romanlarının mekanikleşmesi bağlamında, bu romanların politikaları, gücü, sosyolojileri ve felsefeleri, yanı sıra genel kavramları, ütopya ve distopya dahil olmak üzere, transhümanizm ve simülasyon teorisi çerçeveleri bünyesinde onların kavramsal yapıları ve tarihle ilintili alt yapısı değerlendirildikten sonra bu raporda analiz edilmiş ve tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
“A Transhumanist Approach to Brave New World and We: Synthetic Happiness”(AYDIN University 06, 2019) discusses the concepts of happiness and unquestionability influencing literature, cinema and the world of philosophy, and points out the“passivation”phenomenon. The purpose of this thesis study is to use the Brave New World and We novels to examine transhumanism's dystopic elements by the connections between the technology and literature which have a great impact on humanity. In the world entering a mechanical process with technology, people have become increasingly unhappy in the passivated world, as explained by theories such as simulation theory and the unhappiness surrounding all of humanity. In the context of the Brave New World and We novels' mechanization in a dystopian perspective, the novels' politics, power, sociologies, and philosophies, as well as their concepts, including utopia and dystopia, have been analysed and discussed in this report within the frameworks of transhumanism and the simulation theory after reviewing their conceptual frameworks and correlated historical background.