Yenilenbilir enerji üretiminin yatırım süreci ve Bodrum RES örneği
Investment process of renewable energy generation and example of Bodrum WPP
  1. Tez No: 562535
  2. Yazar: OĞUZ KAĞAN BARDAKCI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ASUDE TANRIBİLEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Enerji, Energy
  6. Anahtar Kelimeler: Yenilenebilir Enerji, Rüzgar, Güneş, RES, GES, Bodrum, Yatırım Süreci, Renewable Energy, Wind, Sun, WPP, SPP, Bodrum, Investment Process
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Enerji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 92
Özet
Artan nüfus, sanayileşme ve yeni teknolojik aletlerin enerjiye bağlı olarak çalışması da enerji ihtiyacını her geçen gün artırmaktadır. Tezimizde, yenilenebilir enerji üretiminin sağlanabileceği kaynağa ulaşmak, kaynağa ulaşılmasına müteakip bu kaynaktan sağlanacak enerjinin verimli enerji olup olmadığının değerlendirilebilmesine ilişkin kriterlerin tespiti için çalışmalar yapılmıştır. Yenilenebilir enerjinin hukuksal normlar doğrultusunda lisanslandırılması, üretim alanına ilişkin taşınmazların yatırımcının kullanımının sağlanması, üretilecek enerjinin pazarlanmasına ilişkin süreçlerin analizi ve bu süreçte yatırımın yapılmasını engelleyen hususların tespiti ve çözüm önerilerinin oluşturulması amaçlanmıştır. Bodrum'da kurulma sürecinde olan bir Rüzgar Enerji Santrali örnek olay olarak değerlendirilerek, proje sürecinde karşılaşılan problemler ve aynı problemlerin diğer projelerde de yaşanmaması için çözüm önerileri oluşturulmaya çalışılmaktadır.
Özet (Çeviri)
Increasing population, industrialization and new technological devices working due to energy increase their energy needs day by day. In our thesis, the ability to produce renewable energy, can be reached, the source can be reached, and if there is a source of energy to provide the existence of energy connected to the environment can be evaluated if you can evaluate your page, the development of renewable energy licensing norms to license, use the technology in the production center and the issues that prevent The aim of the solution proposal is aimed. A Wind Power Plant with a connection to the establishment in Bodrum was evaluated according to the subject, experienced a project problem and tried to work on solutions where the same problem was not experienced in other projects.