Tedarik zinciri yönetiminde iş sürekliliği ve karayolu tehlikeli madde taşımacılığında bir uygulama
Business continuity in supply chain management and a study on transportation of hazardous materials by road
- Tez No: 563638
- Danışmanlar: PROF. DR. SELİM YAZICI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ulaşım, İşletme, Transportation, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Tedarik Zincirinde İş Sürekliliği, Tehlikeli Madde Taşımacılığı, İş Etki Analizi, Tedarik Zinciri Yönetimi, ISO 22301, Tedarik Zinciri Riskleri, Business Continuity in Supply Chain, Business Impact Analysis, Transportation of Hazardous Materials, Supply Chain Manegement, ISO 22301, Supply Chain Risks
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tedarik Zinciri Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 157
Özet
Bu çalışmada kuruluşların tedarik zinciri süreçlerini, performansını, finansal yapısını ya da marka imajını etkileyebilecek olası tehditler ve bu tehditlere karşı iş sürekliliği yönetiminin etkinliği hakkında derin bir literatür çalışmasına yer verilmiş ve bünyesinde yukarıda bahsedilen risklerin yanı sıra özellikle çevresel birçok tehdit ve riski de barındıran karayolu tehlikeli madde taşımacılığı üzerine bir araştırma yapılmıştır. Türkiye'de tehlikeli madde taşımacılığı alanındaki birçok yasal düzenlemenin henüz çok yeni olduğu göz önünde bulundurularak, bu düzenlemeler doğrultusunda tehlikeli madde tedariki yapan işletmelerin iş sürekliliği yönetimi faaliyetleri hakkında bir değerlendirme yapılmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, an extensive literature study was conducted on the possible threats that could have negative influences on supply chain processes, business performance, financial structures or brand images of organizations; and the effectiveness of business continuity management against these threats. Also a research has been carried out on the subject of transportation of hazardous materials by road which contains many environmental threats and risks as well as the risks mentioned above. Keeping in mind that many regulations on hazardous materials transportation in Turkey are rather new; an assessment has been provided on the business continuity management activities of the organizations that supply hazardous materials within these regulations.