Örgüt kültürü ve örgütsel bağlılığın işveren markasına etkisi
The effect of organizational culture and organizational commitment on employer's brand
  1. Tez No: 564485
  2. Yazar: JAAFAR ALKHOJA
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ Arzu Çakar
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Örgüt Kültürü, Çalışan Bağlılığı, İşveren Markası, Organizational Culture, Employee Engagement, Employer Brand Page
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
Artan teknolojik gelişmelerle beraber işletmelerin kaliteli çalışan arama süreçleri de artmaktadır. Yetenekli kişileri bünyesinde toplamak isteyen firmaların yapması gereken, rekabet ortamına ayak uydurmak ve kaliteli mevcut elemanları elinde bulundurmaktır. İşletmelerin, işveren markası çalışmalarıyla, kaliteli elemanlarının yetenekleri kuruma kazandırılarak bu elemanların kendi bünyesinde çalışma sürekliliği sağlanmaktadır. Örgüt kültürü ve örgütsel bağlılığın işveren markası üzerindeki etkilerin incelendiği bu çalışmada örgütsel kültür ölçeği ile incelenen değişkenler anlamlı ve pozitif yönde bulgular verirken, örgütsel bağlılık ölçeğinin bu değişkenleri anlamlı olarak etkilemediği sonucuna ulaşılmıştır. Yapılan çalışma, işveren marka faaliyetlerine yönelik algıyı incelemek için gerçekleştirilmiş olması açısından ve işletmelerin işveren marka tanımına bakış açılarının değerlendirilmesi açısından önem taşımaktadır.
Özet (Çeviri)
With the increasing technological developments, the search processes of high quality employees are increasing. Companies that want to recruit talented people are required to keep up with the competitive environment and keep the existing staff in high quality. Businesses, employers' brand work, the quality of the skills of the staff by gaining the ability to work in their own institutions to ensure continuity of work. In this study, which examined the effects of organizational culture and organizational commitment on employer brand, the variables examined with the organizational culture scale gave significant and positive findings, but it was concluded that the organizational commitment scale did not significantly affect these variables. This study is important in terms of the fact that it was carried out to examine the perception of employer brand activities and to evaluate the point of view of enterprises in terms of employer brand definition.