A K-Pulse synthesis technique using genetic algorithms and target classification
Genetik algoritmaları kullanarak K-darbe sentez tekniği e hedef ayırışımı
  1. Tez No: 56450
  2. Yazar: SERHAT İNAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. GÖNÜL TURHAN SAYAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: K-Darbe, Genetik algoritmalar, Hedef ayrışımı, Legendre polinomlar. iv, K-Pulse, genetic algorithms, target classification, Legendre polynomials. iii
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 117
Özet
öz GENETİK ALGORİTMALARI KULLANARAK K-DARBE SENTEZ TEKNİ?İ VE HEDEF AYRIŞIMI İnan, Serhat Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Gönül Turhan Sayan Ocak 1996, 103 sayfa. K-Darbe'nin hem şeklini ve hem de zaman uzunluğunu belirleyen bir K-Darbe sentezleme tekniği geliştirildi. Öncelikle, K-Darbe zaman uzunluğunu değişken kabul eden yeni bir bedel fonksiyonu formüle edildi. Gradyant teriminin karmaşıklığı ve veri örnekleme hızının yetersizliğinden ötürü, bu bedel fonksiyonunun klasik optimizasyon teknikleri ile indirgenmeye çalışılması başarılı bir sonuç vermedi. Bu yüzden problemin çözümünde, gradyant hesaplamalarım gerektirmeyen ve bedel fonksiyonu seçiminde büyük ölçüde serbestlik sağlayan genetik algoritmalar kullanıldı. Genetik algoritmaların uygun bedel fonksiyonu ve K-Darbe modellerinin kullanılması ile beraber geometrik olarak basit veya karmaşık iletken saçıcılara uygulanması, K-Darbe sentezleme ve hedef ayrışımlarında oldukça iyi sonuçlar verdi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A K-PULSE SYNTHESIS TECHNIQUE USING GENETIC ALGORITHMS AND TARGET CLASSIFICATION İnan, Serhat M. S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Gönül Turhan Sayan January 1996,103 pages. A K-Pulse synthesis technique which determines not only the shape but also the duration of a K-Pulse is developed. First, a new cost function is formulated where one of the optimization variables is the K-Pulse duration. Use of classical optimization techniques to minimize this cost function did not produce successful results due to the complexity of the gradient expression and also due to insufficient data sampling. Therefore, the niinimization problem is solved by using genetic algorithms for which the need for gradient function computations is eliminated and a great degree of flexibility in the choice of cost function is provided. Combined with the usage of proper cost functions and K-Pulse models, applications of the genetic algorithm to both geometrically simple and geometrically complicated conducting scatterers produced considerably good results in K-Pulse synthesis and target classification.