Fuzzy indexing with multi level grid file
Çok seviyeli ızgara kütük yapısının bulanık dizinlemede kullanılması
- Tez No: 56474
- Danışmanlar: DOÇ.DR. ADNAN YAZICI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Bulanık Dizinleme, Çok Seviyeli Izgara Kütük, Belirsiz Bilgi iv, Fuzzy Indexing, Multi Level Grid File, Uncertain Data in
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 59
Özet
öz ÇOK SEVİYELİ IZGARA KUTUK YAPISININ BULANIK DİZİNLEMEDE KULLANILMASI Cibiceli, Doğan Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Adnan Yazıcı Ocak 1996, 59 Sayfa Güncel veri dizinleri belirsiz ve bulanık bilgiyi tanımlamakta ve işlemekte yetersizdirler. Bu tez bulanık dizinlemede kullanılabilecek etkili bulanık veri yapılarını araştırmaktadır. Çok Seviyeli Izgara Kütük adı verilen bir veri yapısı açıklanmış ve bulanık taramada kullanılmak için geliştirilmiştir. Bulanık değişkenlerin Çok Seviyeli Izgara Kütük yapısına örneklenmesi gösterilmiş ve açıklamalar verilmiştir. Çok Seviyeli Izgara Kütük yapısının bulanık dizinlemede kullanılmasının katkıları ve dezavantajları açıklanmış ve karşılaştırmalar deneysel sonuçlarla beraber verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FUZZY INDEXING WITH MULTI LEVEL GRID FILE Cibiceli, Doğan M.Sc, Department of Computer Engineering Supervisor: Doç. Dr. Adnan Yazıcı January 1996, 59 pages The current index structures are inefficient in representing and dealing with uncertain and fuzzy data. This thesis examines the index structures that may be utilized for fuzzy databases and therefore efficient fuzzy querying of uncertain information. A data structure called Multi Level Grid File is used and extended for use in efficient fuzzy querying. The design of mapping fuzzy attributes to Multi Level Grid File is presented and examples are given. The advantages and disadvantages of using Multi Level Grid File data structure for fuzzy indexing are discussed and comparisons are done along with experimental results.