Risk analysis of construction projects based on unit prices under inflationary conditions
- Tez No: 56477
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA TALAT BİRGÖNÜL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Risk Yönetimi, Risk Analizi, Monte Carlo Benzetimi, İnşaat Endüstrisi iv, Risk Management, Risk Analysis, Monte Carlo Simulation, Construction Industry. iii
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 82
Özet
öz ENFLASYONİST ORTAMLARDA BİRİM FİYAT ESASINA DAYALI İNŞAAT PROJELERİNİN RİSK ANALİZİ ELMAS, Deniz Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Y.Doç. Dr. Talat BİRGÖNÜL Yardımcı Tez Yöneticisi: Prof. Asım YEGİNOBALI Eylül 1996, 71 Sayfa İnsanoğlunun yaptığı her girişim belli oranda risk içermekle birlikte, herhangi bir projenin basan ya da başarısızlıkla sonuçlanması bahis konusu bu risklerin kişilerce nasıl algılandığı ile yakından ilgilidir. Zaman ve maliyet limitleri aşılarak sonuçlanmış birçok büyük projenin mevcudiyeti, inşaat endüstrisinin riskleri ele alınışı konusunda kötü deneyimlerinin olduğunu göstermekte ve bu durum gerek işverenin gerekse de müteahhit firmaların mağduriyetine neden olmaktadır. Bu gerçekler, inşaat sektöründe risk analizi ve yönetiminin önemini göstermektedir. Bu tezin amacı yüksek ve belirsiz oranlarda gerçekleşen enflasyon altında hayati öneme haiz bu konuya kamu ve özel sektörde çalışan profesyonellerin ilgisini çekmektir. Tezin amacına ulaşabilmesini teminen, örnek proje kapsamında irdelenen bir projenin nakit akış tablosu, Crystal Ball adlı yazılım kullanılarak risk analizine tabi tutulmuş ve elde edinilen sonuçlar tek değerli yaklaşım sonuçlan ile karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT RISK ANALYSIS OF CONSTRUCTION PROJECTS BASED ON UNIT PRICES UNDER INFLATIONARY CONDITIONS ELMAS, Deniz M. S., Department of Civil Engineering Supervisor: Asst.Prof.Dr. Talat BİRGÖNÜL Co-Supervisor: Prof. Asım YE?İNOBALI September 1996, 71 Pages Every human endeavour involves risk; the success or failure of any venture depends crucially on how we deal with it. For years the construction industry has had a very poor reputation for coping with risk, with many major projects failing to meet the predetermined deadlines and cost targets, which caused to the suffering of both clients and contractors. This spells out the importance of handling risks in the construction industry and shows the ways in which it could be achieved. This thesis aims to increase awareness to this vital issue among professionals both at the public and private sector, especially under the existence of high and uncertain rates of inflation. To achieve the objectives of this thesis, risk analysis of a project cash flow has been realized by using a software called as Crystal Ball and the results thus obtained are compared with the ones obtained from deterministic approach.