Object oriented in formation system development and a sample EİS application
Nesne yönelimli bilgi sistemi geliştirme ve örnek bir KDS uygulaması
- Tez No: 56491
 - Danışmanlar: DR. ALİ ARİFOĞLU
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
 - Anahtar Kelimeler: Object Oriented Information System Development, Object Oriented Methods, Structured Methods, Application Development Methodology. m
 - Yıl: 1996
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 139
Özet
Bu araştırmada, yazılım geliştirme tekniklerinden son zamanlarda yaygın şekilde kendisinden söz ettiren nesne yönelimli bilgi sistemi geliştirme üzerinde durulmuştur. Tekniğin özellikleri irdelenmiş, tekniğe destek veren mevcut metodlar araştırılmış ve karşılaştırılmıştır. Tekniğin yapısal tekniklerle karşılaştırılması yapılmış, güçlü ve zayıf yanlan ortaya çıkarılmaya çalışılmıştır. Araştırmada ayrıca, bu tekniği yeni kullanmaya başlayacaklar için yol gösterilmeye çalışılmıştır. Nesne yönelimli tekniği kullanarak gerçekleştirilmiş bazı uygulamaların sonuçlarının değerlendirmeleri yapılmıştır. Araştırma sonucunda yapısal teknikleri ve nesne yönelimli teknikleri kapsayan tek bir metodoloji önerilmiştir. Son olarak nesne yönelimli teknik kullanılarak hazırlanmış örnek bir Yönetici Karar Destek uygulamasının sonuçları verilmiştir. Anahtar Kelimeler Nesne Yönelimli Bilgi Sistemi Geliştirme, Nesne Yönelimli Metodlar, Yapısal Metodlar, Uygulama Geliştirme Metodolojisi. IV
Özet (Çeviri)
This thesis investigates Object Oriented Information System Development. Characteristics of the Object Oriented Technique are surveyed and methods using this technique are analyzed and compared. Object Oriented Information System Development is compared with structured methods in terms of their advantages and disadvantages. In addition, some suggestions are presented for beginners. Next, final results of some projects which were developed by using Object Oriented Techniques are evaluated. A proposal for system development methodology covering structured and object oriented techniques is presented. Finally, the results of a sample Executive Information Support (EIS) application developed by using object oriented techniques are given.