Conduction polymer blends of polythiophene
Tiyofen iletken polimer ve kompozitlerinin sentezi
  1. Tez No: 56497
  2. Yazar: SEMİH YİĞİT
  3. Danışmanlar: PROF.DR. URAL AKBULUT
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: İletken Polimerler, Kompozit Polimer, Elektrokimyasal Polimerleşme, Piroliz, Kütle Spektrometresi. VI, Conducting Polymers, Composite Polymer, Electrochemical Polymerization, Pyrolysis, Mass Spectrometry. IV
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
oz TIYOFEN İLETKEN POLIMER VE KOMPOZİTLERİNÎN SENTEZİ Yiğit, Semih Doktora, Kimya Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ural Akbulut Yardımcı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Levent Toppare Haziran 1996, 119 sayfa Politiyofen ve politiyofenin iletken kompozitleri elektrokimyasal yöntemlerle sentezlendi. Yalıtkan polimer olarak kompozit içerisinde doğal ve yapay kauçuk kullanıldı. Tiyofenin hem platin, hem de doğal ve yapay kauçuk kaplı platin elektrodlar üzerine polimerleştirilmesi gerçekleştirildi. Kompozitlerin termal ve spektroskopik karakterizasyonlan infrared spektrofotometre, diferansiyel taramak kalorimetre, taramalı elektron mikroskopu ve kütle spektrometresi kullanılarak yapıldı. Ayrıca kompozitlerin iletkenlik ölçümleri de gerçekleştirildi.Karakterizasyon çalışmaları sonucunda kompozitlerin elektrokimyasal polimerizasyonu sırasında doğal veya yapay kauçukla etkileşmelerinden dolayı saf politiyofenden farklı özellikler gösterdikleri bulundu. Elektrokimyasal polimerizasyon sırasındaki etkileşimin nedeninin politiyofenin kauçuk kaplı elektrod üzerine kaplanması esnasında kauçuk yapısında bağ kırılması meydana getirerek yalıtkan polimerlerin yapısını bozmasından kaynaklandığı gözlendi. Politiyofen ve PTh/SR kompozit filmlerin alüminyum ile kontak analizi yapıldı. Alüminyum ile iletken filmler arasındaki rektifiye kontak I-V tekniği ile incelendi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CONDUCTING POLYMER BLENDS OF POLYTHIOPHENE Yiğit, Semih Ph.D., Department of Chemistry Supervisor: Prof.Dr. Ural Akbulut Co-Supervisor: Prof.Dr. Levent Toppare June 1996, 119 pages Electrochemical synthesis of conducting polymer composites of polythiophene were achieved. Synthetic and natural rubbers were used as the insulating polymer matrices. Polymerizations were carried out on platinum and synthetic/natural rubbers coated platinum electrodes. FTIR, DSC, SEM and mass spectrometry were utilized to characterize the blends. The conductivity measurements were done by using standart four-probe technique. The above-mentioned methods show that the resultant composites have different properties compared to polythiophene due to interaction of the rubbers iiiwith polythiophene. In the electrochemical polymerization of thiophene onto rubber coated Pt electrodes, composites of polythiophene and rubbers were formed together with some chain scission leading to the degradation of rubbers. Fabrication and analysis of junctions between aluminum and PTh, and aluminum and PTh/SR composite were presented. Rectifying junction between the aluminum metal and electrolytic films in a sandwich geometry were followed by I- V technique.