İ.Ü. Nadir Eserler Kütüphanesi'nde TY.1000 numarada kayıtlı Mecmûa-i Eşâr (Vr.1b-55a) (İnceleme- metin)
İstanbul University Nadir Eserler Kütüphanesi TY.1000, comprises the transcripted text of 1b-55a
  1. Tez No: 565659
  2. Yazar: MERVE ÇELEBİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ÖMER ZÜLFE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Dîvân, dergi, şiir, gazel, Dîvân, magazine, poem, gazel
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Marmara Üniversitesi
  10. Enstitü: Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Eski Türk Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
Çalışmamız, İstanbul Üniversitesi Nadir Eserler Kütüphanesi TY1000'de kayıtlı olan Mecmū'a-i Eş'ār'ın 1b-55a varaklarının transkripsiyonlu metninden ve bu metnin incelenmesinden oluşmaktadır. Transkripsiyonlu metnin hazırlanmasından sonra inceleme yapılmıştır. Çalışma iki kısımdan oluşmaktadır. Giriş kısmında mecmûaların Türk edebiyatındaki yeri ve önemi üzerinde durulduktan sonra birinci bölümde, Mecmū'a-i Eş'ār'ın şekil ve muhteva özellikleri ele alınmış, ikinci bölümde ise mecmûanın transkripsiyonlu metnine yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
The study ''Mecmū'a-i Eş'ār'' registered on İstanbul University Nadir Eserler Kütüphanesi TY1000, comprises the transcripted text of 1b-55a sheets as well as the physical examination of the text. Following the preparation of the transcripted text, the content of this section has been prepared. The study consists of two parts: In the first part, the macmuah has been analyzed in the aspects of form, literary language, and style. In the second part, the critical text of the macmuah has been studied on and provided.