Nasyonel Sosyalist Parti ve gizli örgütlerinde sembolizm
Symbolism in The Nasional Socialist Party and secret organizations
- Tez No: 565771
- Danışmanlar: PROF. DR. ENGİN BEKSAÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Tarih, Political Science, History
- Anahtar Kelimeler: Nasyonal Sosyalist Parti, II. Dünya Savaşı, Gizli Dernekler, National Socialist Party, WWII, Secret Guilds
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Trakya Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Görsel Kültür Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 99
Özet
Hükümetler karşı koyacaklarından, yeryüzündeki yazgılan yönetemeyeceği için bu gizemli birlik, ancak gizli dernekler aracılığı ile etkinlik gösterebilir. Gereksinim doğdukça, yavaş yavaş oluşturulan bu gizli dernekler, birbirinden değişik, görünürde birbirine karşıt gruplara ayrılmışlardır. Bunlar zaman zaman din, politika, ekonomi yazın alanlarında yönetimle ilgili çok zıt düşünceler savunurlar, ama tümü de bilinmeyen ortak bir merkeze bağlı olup, onun tarafından yönlendirilir, bu merkez yeryüzündeki bütün egemenlikleri görünmez bir biçimde yönetmeye çalışan bir itici güç saklar içinde… (J.M. Hoene Wronski, Histoire et doctrine des Rose-Croix) Tezimde anlatmak istediğim olguların özeti, yukarıdaki söylevde mevcuttur. Kısaca açmak gerekirse, öyle gizli dernekler vardır ki insanlığın var olduğu zamandan beri işlevselliği mevcuttur. Bu dernekler isterlerse, İmparatorluklar kurar, isterlerse bunları ülkelere böler. İnanç sistemlerini, kendilerine göre yorumlayıp mezheplere ayırır. Sosyo-ekonomik sistemler kurup sonra da kurdukları sisteme, taban tabana zıt yeni sosyo-ekonomik modeller, ortaya çıkarırlar. Bunda ki amaç, bütün insanlığa hâkim olmaktır. Zira kurduğu sosyo-ekonomik duruma, gelecek olağan tepkimeyi bile beklemeden, toplumdan geri bildirim almadan, kendi düşmanını dahil, kendisi yaratacak kadar cüretkardır. Toplumsal değişime, ancak kendileri karar verir, bundaki amaç ise, gemleri ellerinde tutarak, insanlığa kendi isteklerine göre yön verme işlevinin ,tarih boyunca sürdürme çabasından gelmesidir.
Özet (Çeviri)
“This mysterious union could only operate through secret guilds as the government would withstand and they couldn't change the whole destiny. These secret guilds that are formed upon need are divided into smaller, diverse and so-called enemy groups. From time to time they publish extremely opposing ideas in religion, economics and politics, and these ideas target the administration. However, they actually serve for an unknown core that they all are loyal to, and run by. Within this core lies a driving force, enabling them to govern all the nations in the world.”(J.M Hoone Wronski, Histoire et doctrine des Rose-Croix) The ideas I'll be proposing in my thesis are briefly foreshadowed in the quotation above. To put it simply, There are such secret guilds that have been operating since the beginning of human civilazation. These guilds can build empires or split them into countries If they wish. They interpret the faith system as however they want and seperate it into cults. They first build socio-economic systems and then create a completely opposite counter-models. The reason being is to rule over humanity. They're daring enough to create even their own enemy before waiting to see the public reaction or feedback. Only themselves decide the social change, the reason for that comes from their desire to steer the humanity according to their interest by keeping everything under control.