An Experimental study on the stability coefficient for the trunk section of cobic and combined cibe and natural stone armored breakwater under breaking waves
Kırılan dalga koşulunda küp ve karışık küp ve taş kesitli dalgakıranların haser katsayıları üzerine deneysel bir çalışma
  1. Tez No: 56712
  2. Yazar: ASLI NUMANOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AYŞEN ERGİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kübik Kesitli Dalgakıran, Küp ve Doğal Taş Karışık Kesitli Dalgakıran, Hasar, Hasar Katsayısı, Hidrolik Model, Küp Kesit, Küp ve Doğal Taş Karışık Kesit. VI, Cubic Armored Breakwater, Combined Cube and Natural Stone Armored Breakwater, Damage, Stability Coefficient, Hydraulic Model, Armor Layer with Cubes, Armor Layer with Combined Cube and Natural Stone IV
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 124
Özet
oz KIRILAN DALGA KOŞULUNDA KÜP VE KARIŞIK KÜP VE TAŞ KESİTLİ DALGAKIRANLARIN HASAR KATSAYILARI ÜZERİNE DENEYSEL BİR ÇALIŞMA NUMANO?LU, Aslı Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ayşen ERGİN Yardımcı Tez Yöneticisi: Assoc. Prof. Dr. Ahmet Cevdet YALÇINER Eylül 1996, 102 sayfa Bu tez çalışmasında küp ve küp doğal taş karışık kesitli dalgakıranların gövde kesiminin fırtına dalgaları altında denge durumunu araştırılmıştır. Bu amaçla, dalgakıranın hidrolik modeli kurulmuş; deneyler düzenli ve düzensiz dalgalar kullanılarak yürütülmüştür. Dalgakıran koruma tabakası için küp ve küp-taş karışımı kullanılmıştır. Dalgakıran model ölçeği, Â,L, 1:31.08 olarak hesaplanmıştır. 1:1.5, 1:2.0, 1:2.5, 1:3.0 ve 1:3.5 kesit eğimleri 25 cm. model su derinliğinde denenmiş ve dalgakırana 1.5-7 arası dalga boyları 5-11 saniye arası dalga periyodlar ile gönderilerek deneyleryürütülmüştür. Her dalga durumu için hasar gözlenmiş ve Hudson denklemi kullanılarak bulunan hasar katsayıları SPM'de (1984) verilen teorik hasar katsayısı değerleri ile karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN EXPERIMENTAL STUDY ON THE STABILITY COEFFICIENT FOR THE TRUNK SECTION OF CUBIC AND COMBINED CUBE AND NATURAL STONE ARMORED BREAKWATERS UNDER BREAKING WAVES NUMANOGLU, Ash M.S., Department of Civil Engineering Supervisor: Prof. Dr. Ayşen ERGİN Co-Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Ahmet Cevdet YALÇINER September 1996, 102 pages In order to analyze the stability of trunk sections of cubic and combined cube and natural stone rubble mound breakwaters, hydraulic model tests are performed under both irregular and regular breaking waves. The models with five different slopes of 1:1.5, 1:2.0, 1:2.5, 1:3.0, and 1:3.5 and armor layers with cube and combination of cube and natural stone are constructed at a constant water depth of 25 cm. Model scale, Xu is calculated as 1:31.08. Experiments are carried out a 111for a wave height, H, range of 1.5-7 m. with wave period ranging between 5-11 sec. Hudson's Formula is used to evaluate the stability coefficient. The observed stability coefficients are compared with the ones in SPM (1984).