Polymerization and characterization of various tris(pyridine) bis(trihalophenolato) nickel (II) complexes in solid state
Değişik triş(piridin) bis (trihalofenolato) nickel (II) komplekslerinin katı halde polimerleştirilmesi
  1. Tez No: 56718
  2. Yazar: AYDAN ASLAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. DUYGU KISAKÜREK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Isıl bozunma, polidihalofenilen oksitler, tris(piridin)bis(trihalofenolato)nikel(n) kompleks. Vİ, Thermal decomposition, poly(dihalophenylene oxides), tris(pyridine)bis(trihalophenolato)nickel(n) complex. IV
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
ÖZ DE?İŞİK TRÎS(PİRtoİN)BİS(TRİHALOFENOLATO)NİKEL(II) KOMPLEKSLERİNİN KATI HALDE POLİMERLEŞTİRİLMESÎ VE TANIMLANMASI Aslan, Aydan Yüksek Lisans, Kimya Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Duygu Kısakürek Haziran 1996, 89 sayfa Bu çalışmada, tris(piridin)bis(trihalofenolato)nikel(n) kompleksleri katı halde ısıl olarak polimerleştirildi. Polimerleşme iki koşulda gerçekleştirildi. Birincisinde sıcaklık sabit tutularak polimerleşme süresi değiştirildi; diğerinde ise süre sabit tutulurken değişik sıcaklıklar uygulandı. Böylece, sıcaklık ve polimerleşme süresinin intrinzik viskoziteye, dönüşüm yüzdesine ve polimerin yapışma olan etkisi aydınlatılmaya çalışıldı. Elde edilen komplekslerin tanımlanması İR ve CHN analizi ile yapıldı. Polimerlerin tanımlanması ise İR, ^-NMR ve 13C-NMR spektrumlan ile yapıldı. Viskometrik ölçümler 30°C de toluende saptandı ve camsı geçiş sıcaklık (Tg ) değerleri DSC ölçümleri ile bulundu.Yapılan deneyler sonunda, intrinzik viskozitenin zaman ve sıcaklık ile önemli derecede değişmediği gözönüne alınarak, polimer yapısının, komplekslerin bozunma sıcaklığı ve süresi ile önemli miktarda değişmediği sonucuna varıldı.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT POLYMERIZATION AND CHARACTERIZATION OF VARIOUS TmS(PYRIDINE)BIS(TRIHALOPHENOLATO)NICKEL(II) COMPLEXES IN SOLID STATE Aslan, Aydan M. S., Department of Chemistry Supervisor: Prof. Dr. Duygu Kısakürek June 1996, 89 pages In this study tris(pyridine)bis(trihalophenolato)nickel(II) complexes have been polymerized thermally in the solid state. Polymerization was first carried out at constant temperature at different time intervals; second the time was kept constant and temperature was changed. The time and the temperature effect on the intrinsic viscosity, % conversion and the structure of the polymers were studied. Characterization of the complexes was performed by IR and CHN analysis. Polymers were characterized by IR, ^-NMR and 13C-NMR spectra. Intrinsic viscosities of the polymers were obtained by viscometric measurement III0°C in toluene and glass transition temperature (Tg ) values were obtained by DSC. At the end of this work, it has been concluded that since the intrinsic viscosity changes slightly with time and temperature, the structures are not affected very much by the time and temperature of the decomposition of the complexes.