Yerel yönetimlerde halkla ilişkiler faaliyetlerinin kurum imajı oluşturma sürecine katkısı: Adana Büyükşehir Belediyesi örneği
Contribution of public relations in local governments to the organization image process: Adana Metropolitan Municipality
- Tez No: 567221
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ZÜLFİYE ACAR ŞENTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, Kamu Yönetimi, Public Relations, Public Administration
- Anahtar Kelimeler: Halkla ilişkiler, Belediyelerde Halkla İlişkiler, İmaj, Kurumsal İmaj, Public Relations, Public Relations in Municipalities, Image, Corporate Image
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Uşak Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 133
Özet
Halka en yakın kamu kurumu olan belediyeler, halkın ihtiyaçlarını karşılamak, istek ve taleplerine cevap verebilmek için halkla ilişkiler faaliyetlerine ihtiyaç duymaktadır. Bu çalışmada halkla ilişkiler faaliyetlerinin kurum imajı oluşturma süresine katkısı, Adana Büyükşehir Belediyesi örneklemi üzerinden incelenmiştir. Uygulama sırasında Adana ili merkez ilçelerinde yaşayan 530 kişiye anket uygulanmış, elde edilen veriler SPSS 23 paket programına girilip analiz edilmiştir. Bu çalışmanın amacı; halkla ilişkiler faaliyetlerinin kurum imajı oluşturma sürecine ilişkin katkı sağlayan faktörleri değerlendirmektir. Araştırma bulgularına göre belediye, yapmış olduğu halkla ilişkiler faaliyetleriyle kurum imajı oluşmasına katkı sağlamaktadır.
Özet (Çeviri)
The municipalities, which are the nearest public institutions, need public relations activities in order to meet the needs of the people and to respond to their demands and demands. In this study, the contribution of public relations activities to the establishment time of corporate image was examined through the sample of Adana Metropolitan Municipality. During the application, 530 people living in central districts of Adana province were interviewed and the data were analyzed and analyzed in SPSS 23 package program. The purpose of this study is; To evaluate the factors contributing to the process of creating public image of public relations activities. According to the findings of the research, the municipality contributes to the formation of the corporate image through the public relations activities.