On pairs of locally convx spaces between which all continious linear operators are bounded
- Tez No: 56745
- Danışmanlar: PROF. DR. ZAFER NURLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Sınırlı Operatörler, Tıkız Operatörler, Yerel Konveks Uzaylar, Montel, Schwartz, Nükleer Köthe Dizi Uzayları, Bounded Operators, Compact Operators, Locally Convex Spaces, Montel, Schwartz, Nuclear Köthe Sequence Spaces IV
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 59
Özet
öz ARALARINDAKİ TÜM SÜREKLİ DO?RUSAL DÖNÜŞÜMLER SINIRLI OLAN LOKAL KONVEKS UZAY ÇİFTLERİ ÜSTÜNE Abdeljawad,Thabet Yüksek Lisans Tezi, Matematik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Zafer NURLU 1996 Eylül, 49 sayfa Lokal konveks uzaylar arasındaki izomorfizmaların belirlenmesi fonksiyonel analizde çok önemlidir. Bir E lokal konveks uzayından F lokal konveks uzayına giden tüm sürekli doğrusal dönüşümlerin tıkız olması (L(E,F)=LK(E,F)) durumunda bu uzaylar arasında izomorfizma inşa edilemez. Gerçekten de, bu durumda, E'in hiç bir sonsuz boyutlu tümlenebilen alt uzayı F'in bir altuzayına izomorf olamaz. E ve F'in normlanamaz olması durumunda aynı sonucu L(E,F)=LB(E,F) (E'den F'ye giden her sürekli doğrusal sınırlı dönüşüm) obuası durumunda da elde ederiz. F uzayı premontel ise, L(E,F)=LB(E,F) denkliği L(E,F)=LK(EJF) ile çakışır. Normlu premontel uzaylar sonlu boyutlu olduğundan L(E,F)=LB(E,F) denkliğini çalışmak yeterli olur. vBu derlemede V.P. Zahariuta, D.Vogt, J.Prada, M.Yurdakul, ve J.Bonet'in L(E,F)=LK(E,F) ve L(E,F)=LB(E,F) denklikleriyle ilgili sonuçlan araştırılmışta.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ON PAIRS OF LOCALLY CONVEX SPACES BETWEEN WHICH ALL CONTINUOUS LINEAR OPERATORS ARE BOUNDED Abdeljawad,Thabet MS, Department of Mathematics Supervisor : Prof. Dr. Zafer Nurlu September 1996, 49 Pages Determining isomorphisms between locally convex spaces is of great importance in functional analysis. In case every continuous linear operator from an infinite dimensional locally convex space E to an infinite dimensional locally convex space F is compact ( L(E,F) = LK(E,F) ), then we can not construct isomorphisms. Indeed in this case no infinite dimensional complemented subspace of E is isomorphic to any subspace of F. If E and F are non-normable then we get the same conclusion provided that L(E,F)=LB(E,F) (i.e. every continuous linear operator from E to F is bounded). When F is a premontel space (locally convex space in which every bounded set is relatively compact ) the identity L(E,F)=LB(E,F) coincides with the identity L(E,F)=LK(E,F). Since a premontel normed space is finite dimensional, then it is sufficient most of the time to study the identity L(E,F) =LB(E,F). iiiIn this survey we studied some papers of V.P.Zahariuta, D.Vogt, J.Prada, M. Yurdakul, and J.Bonet where the identities L(E,F) =LK(E,F) and L(E,F)=LB(E,F) are investigated.