Performance of Pn sequences shortened by puncturing
'Puncturing' yöntemiyle kısaltılmış Pn dizilerinin performansı
  1. Tez No: 56757
  2. Yazar: FİKRİYE BEBEK ÇAKIR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RÜYAL ERGÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Geniş Spektrumlu Sinyaller, PN Dizileri, Çevrimsel Kodların Kısaltılması, Spread Spectrum Signals, PN Sequences, Puncturing Cyclic Codes
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 128
Özet
Pn dizilerinin aralarındaki ilişkileri inceleyen bir çalışma sonucunda, istenilen özellikleri sağlayan daha kısa diziler üretmek için, Solomon ve Stiffler'in“Çevrimsel Kodlan Kısaltma Yöntemi”, pn dizilerine uygulanmıştır, geliştirilen benzetim programım kullanarak, değişen koşullar altında bu dizilerin başarısı değerlendirilmiştir. Benzetim programı, M kullanıcılı, tipik bir DS CDMA haberleşme sistemini kullanmaktadır. Kısaltılmış dizilerin, N-tekrarlı bir sistemde eşzamanlılığı sağlama amaçlı olarak kullanılmasmdaki başarısı da değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Following a study of correlation properties of pn sequences, Solomon and Stiffler's“Puncturing Procedure of Cyclic Codes”is applied to pn sequences to produce shorter sequences with desirable correlation properties, their performance were evaluated under varying conditions using the simulation program developed. The simulation program takes a typical DS CDMA communication system with M users. The performance of shortened sequences were also evaluated when they were used for synchronization in an N-repetition system.