Electric distribution network analysis tools in a geographic information system environment
Coğrafi bilsi sistemi ortamında elektrik dağıtım sistemi analiz araçları
  1. Tez No: 56789
  2. Yazar: EROL TUNALI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Coğrafi Bilgi Sistemleri, Elektrik Dağıtım Şebekeleri, Otomatik Haritalama/Tesis Yönetim Sistemleri IV, Geographic Information Systems, Electric Distribution Networks, Automated Mapping/Facilities Management m
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 72
Özet
öz CO?RAFÎ BİLGİ SİSTEMLERİ ORTAMINDA ELEKTRİK DA?ITIM SİSTEMİ ANALİZ ARAÇLARI Tunalı, Erol Yüksek Lisans, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Nevzat Özay Ocak 1996, 64 sayfa Bu tez çalışmasında, elektrik dağıtım sistemlerinin analizini kolaylaştıracak, Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ortamında çalışan analiz araçlarının tasarım ve gerçekleştirimi yapılmıştır. Bu araçlar, İstanbul elektrik dağıtım sisteminin yaklaşık 500m x 400m alana sahip, OG/AG iki dağıtım transformatör merkezinin bulunduğu İstanbul'un en yoğun yerleşim yerlerinden birinde denenmiş ve umut verici sonuçlar elde edilmiştir. Bu çerçevede, bu analizleri gerçekleştirmeyi mümkün kılacak, Coğrafi Bilgi Sistemleri kavramlarını da dikkate alan bir elektrik dağıtım sistemi veritabanı tasarlanmıştır. Gerçekleştirilen sistemin bir elektrik dağıtım şirketindeki diğer sistemlerle ilişkisine değinilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ELECTRIC DISTRIBUTION NETWORK ANALYSIS TOOLS IN A GEOGRAPHIC INFORMATION SYSTEM ENVIRONMENT Tunalı, Erol Master of Science, Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Nevzat Özay January 1996, 64 pages In this thesis, the desing and implementation of some tools in Geographic Information Systems (GIS) environment to ease the analysis of electric distribution networks have been realised. Those tools have been applied to the LV network of an area approximately 500 m by 400 m amd having two MV7LV distribution substations in one of the most densely populated region of Istanbul and promising results have been aobtained. In this framework, a sample electric distribution system database design has been made utilising Geographic Information Systems concepts, to run the analysis. The relation of the system developed, with other systems in an electric distribution utility has also been discussed. The place of Automated Mapping/Facilities Management (AM/FM) Systems is partly examined.