Parallel DQDB processor implementation and performance evaluation
Paralel DQDB işlemcisinin uygulaması ve performans hesabı
  1. Tez No: 56839
  2. Yazar: YÜKSEL ARSLAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SEMİH BİLGEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: DQDB, IEEE 802.6 MAN, Paralel DQDB İşlemcisi, Paralel İşleme, Transputer, DQDB, IEEE 802.6 MAN, Parallel DQDB Processor, Parallel Processing, Transputer
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 115
Özet
öz PARALEL DQDB İŞLEMCİSİNİN UYGULAMASI VE PERFORMANS HESABI Arslan, Yüksel Yüksek Lisans, Elektrik ve Eletronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Semih BİLGEN June 1996, 99 sayfa Yüksek hızlı ağların ortaya çıkması, daha fazla iletişim işleme sonucunu doğurdu. Mevcut ve gelişen işlemciler yüksek performanslı iletişim alt sistemlerinin istekleriyle yarışmak zorundadırlar. Bu iş için oldukça güçlü çoklu işlemciler gerekmektedir. Paralel DQDB işlemcisi[6], DQDB MAC katman protokolünü paralel uygulamak için önerilmiştir. Bu çalışmada paralel DQDB işlemcisi dört adet T805-25 içeren bir ağ üzerinde simüle edildi, önce seri programların çalışma zamanlan 386DX-40, 486 DX-50 tabanlı PC ve T805-25 transputer üzerinde ölçüldü. Yükün transputerlara eşit dağılımı için yük parçalarının çalışma zamanlan ve transputerların iletişim zamanlan ölçüldü. Paralel uygulama için iki model kullanıldı ve ölçülen zamanlar; transputer çalışma zamanlan ve iletişim zamanlarını kullanarak açıklandı. Sonuçlar gösteriyor ki; iletişim yükü performansı oldukça düşürmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PARALLEL DQDB PROCESSOR IMPLEMENTATION AND PERFORMANCE EVALUATION Arslan, Yüksel M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Semih BİLGEN June 1996, 99 pages The advent of high-speed networks has resulted in increased communication processing requirements. Current and emerging processors have to cope with the demand of high-performance communication subsystems. Extremely powerful multiprocessor systems are needed for that task. The parallel DQDB processor[6] has been proposed for the parallel implementation of DQDB MAC layer protocol. This work is based on a simulation of parallel DQDB processor on a transputer network, which contains four T805-25 transputers. First, serial program execution times are measured on 386 DX-40, 486 DX-50 based PC and on a T805-25 transputer. For the even distribution of the load between transputers subtask execution times and communication overhead of transputers are measured. Two models are used for the parallel implementation and measured timings are expressed in terms of transputer execution times and communication overhead. The results show that communication overhead decreases the performance considerably.