Analysis of microwave structures by using transmission line matrix method
İletim hattı matris yönetimi kullanarak mikrodalga yapıların analizi
  1. Tez No: 56851
  2. Yazar: MEHMET ORHAN ÖZYALÇIN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NİLGÜN GÜNALP
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Elektromanyetik Teori, Nümerik Teknikler, İHM Yöntemi, Anizotropik Malzemeler iv, Electromagnetic Theory, Numerical Techniques, TLM Method, Anisotropic Materials m
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 150
Özet
oz İLETİM HATTI MATRİS YÖNTEMİNİ KULLANARAK MİKRODALGA YAPILARININ ANALİZİ Özyalçın, M. Orhan Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Nilgün Günalp Eylül 1996, 139 sayfa Bu tez, elektromanyetik problemleri çözmek için İletim Hattı Modellemesi veya İletim Hattı Matris (IHM) yöntemi olarak bilinen zaman-domeni nümerik bir tekniği kullanmaktadır. Bu analiz için özellikle Simetrik-Sıkıştınlmış Düğüm IHM yöntemi kullanılmıştır. Diğer araştırmacıların Genişletilmiş Düğüm ve Asimetrik- Sıkıştınlmış Düğüm IHM yöntemlerini kullanarak elde ettiği sonuçlar, mevcut sonuçlarla karşılaştınlmıştır. Analiz edilen yapılar şunları içerir; boş ve dielektrik madde yüklü dikdörtgen rezonatörler, izotropik ve anizotropik dielektrik maddeli tek ve çift (bağlaşık) mikroşerit hatlı rezonatörler, izotropik madde üzerindeki ayarlama iletkenli bağlaşık mikroşerit hatlı rezonatörler ve anizotropik maddeli fin hatları. Diğer birçok yapı da, FORTRAN-77 dilinde yazılan programda yapılacak küçük değişiklikler ile analiz edilebilir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ANALYSIS OF MICROWAVE STRUCTURES BY USING TRANSMISSION LINE MATRIX METHOD Özyalçın, M. Orhan M. S., Department of Electrical & Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Nilgün Günalp September 1996, 139 pages This thesis implements a time-domain numerical technique known as Transmission Line Modeling or Transmission Line Matrix (TLM) method for solving electromagnetic problems. In this work, the Symmetrical Condensed Node (SCN) TLM method is used for analysis. The results obtained by other researchers using Expanded Node (EN) TLM and Asymmetrical Condensed Node (ASCN) TLM Methods are compared with the present results. The structures analyzed consist of empty and dielectric loaded rectangular cavities, single and coupled microstrip line resonators on isotropic and anisotropic dielectric substrates, coupled microstrip line resonators with tuning septums on isotropic substrate, and finlines with anisotropic substrates. Many other types of structures can be analyzed with some minor changes in the program prepared in FORTRAN-77 language.