Estimation of the medium and long term financial investments for the Turkish electric power sector
Elektrik enerji sektöründe uzun ve kısa dönem yatırım ve tahminleri
  1. Tez No: 56858
  2. Yazar: ERGÜN DOĞAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. OSMAN SEVAİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Elektrik Kesintileri, Enerji Tahmini, Gayri Safi Milli Hasıla, Risk Analizi, Otoprodüktör Üretim, Yatırım. IV, Electricity Bottlenecks, Energy Forecasting, Gross National Product Risk Analysis, Auto-Production, Investment. Ill
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
Elektrik enerjisi sektörü bir ülkenin en temel sektörlerinden birisidir. Türkiye'de elektrik sektörü, yatırımları gerçekleştirmek için gerekli olan finansal kaynak ve ileriye dönük elektrik enerjisi arzı konusunda gereken planlama çalışmalarının yetersizliği yüzünden ciddi problemlerle karşı karşıyadır. Bu tezde, Türk Elektrik Enerji Sektörünün mevcut durumu ve 2010 yılına kadar elektrik kesintileriyle karşılaşmamak için gerçekleştirilmesi gereken yatırımlar incelenmeye çalışılmış devletin gereken yatırımları yapabilirliği üzerinde durulmuştur.
Özet (Çeviri)
Electrical Power Industry is one of the basic sectors in a country. In Turkey, this sector is faced with some severe problems due to lack of financial resources to realize the investments and lack of studies on the management and planning of the power system. In this study a portrait of the Turkish Electric Power Sector by the year 2010 is tried to be outlined and the amount of investments that should be realized in order not to face electricity interruptions is tried to be estimated. The thesis also discusses whether the government have enough financial resources to realize these investments.