Design and implmentation of a monitoring system
Bir izleme sisteminin tasarım ve geliştirilmesi
- Tez No: 56863
- Danışmanlar: PROF. DR. F. PAYİDAR GENÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: İzleme, Ağ Yönetimi, Aracı iv, Monitoring, Network Management, Agent III
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 91
Özet
ÖZ BİR İZLEME SİSTEMİNİN TASARIM VE GELİŞTİRİLMESİ Yiğit, Yener Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. F. Payidar Genç Ortak Tez Yöneticisi: Inst. Dr. Attila Özgit Eylül 1996, 79 Sayfa Bu tezde, X-Windows ve TCP/IP tabanlı, yerel ağ aracılığı ile donanım ve yazılım sistemlerini izlemek için bir paket tasarlanmış ve geliştirilmiştir. Dağıtık sistem işlemleri ile ilgili problemlerden bazıları donanım aksaklıkları, performans yetersizlikleri, kaynakların düzensiz kullanımı ve kullanım hesaplamalarıdır. Etkili yönetim, dağınık sistem kaynaklarını hem donanım hem de yazılım olarak izleme, işleme ve kontrol etmeyi gerektirir. Oluşturulan paket merkezi yönetim modeline dayanmaktadır. Aracılar sistemi izler ve topladıkları bilgileri yönetim işlemcisine gönderirler. İzleme birimleri de bu bilgilere ulaşırlar. Paketin en önemli özelliği uç izlemcilere standart bir ara birim sunarak sistem bağımlılığını ortadan kaldırmasıdır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND IMPLEMENTATION OF A MONITORING SYSTEM Yiğit, Yener M.S., Department of Computer Engineering Supervisor: Prof. Dr. F. Payidar Genç Co-Supervisor: Inst. Dr. Attila Özgit September 1996, 79 Pages In this thesis, a package, which is based on X-Windows System and TCP/IP, is designed and implemented to monitor hardware and software systems via network. Device failures, performance inefficiencies, improper allocation of resources, and accounting are some of the problems associated with operations of distributed systems. Effective management requires monitoring, interpreting and controlling the behavior of the distributed system resources, both hardware and software. Our monitoring package pursues a platform-centered approach, where agents monitor the system, collect data, and send to management server, which can be accessed by monitor servers via a management protocol. The most important property of this package is, that it gives a standard interface to its agents and is not vendor or system dependent.