Türkiye'de yoksullukla mücadelede uygulanan iktisat politikaları ve sonuçları
Economic policies and the results applied in the fight against poverty in Turkey
  1. Tez No: 568849
  2. Yazar: FERRUH ALGANCI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ABDURRAHİM FAHİMİ AYDIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Yoksulluk, Yoksulluk Politikaları, Kurumsal Uygulamalar, Poverty, Poverty Policies, Institutional Practices
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İnönü Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 125
Özet
Yoksulluk sorunu değişen ve gelişen dünyanın en önemli sorunlarından biridir. Geçmiş yüzyıllara göre dünyamız ekonomik olarak büyümektedir. Fakat genel olarak ülkeler arasındaki ekonomik seviye açılmaktadır. Öte yandan birçok ülkede benzer durumlar kendi insanları arasında ortaya çıkmaktadır. Sonuç olarak ekonomik ve sosyal sorunlar artmaktadır. Bu sorunların üstesinden gelmek için dünyadaki bazı kuruluşlar, yoksulluğun azaltılması üzerinde çalışmaktadır. Türkiye'deki bazı resmi ve özel kurumlarda yoksulluğu azaltmak için faaliyetlerde bulunmaktadır. Bu çalışmada amaçlanan, Türkiye'de yoksulluğu azaltmaya yönelik uygulamalar ve sonuçlarını ayrıntılı bir şekilde değerlendirmektir. İlk olarak yoksulluğun bazı temel tanımları yapılacak ve yoksulluğun nedenleri açıklanacaktır. İkinci bölümde dünyada yoksulluk adına yürütülen çalışmalar, kurumsal ve bölgesel olarak incelenecektir. Üçüncü bölümde, Türkiye'deki yoksulluk politikalarına kısaca bakılacak ve kurumsal uygulamalar detaylı olarak işlenecektir. Son olarak yoksullukla mücadele konusunda yürütülen çalışmalardan elde edilen sonuçlara bakılıp durum değerlendirilecektir.
Özet (Çeviri)
The problem of poverty is one of the most important problems of the changing and developing world. According to past centuries our world is growing economically. But in general, the economic level between countries opens up. On the other hand, in many countries similar situations arise among their own people. As a result, economic and social problems are increasing. To overcome these problems, some organizations around the world are working on the reduction of poverty. There are certain activities to reduce poverty in some public and private institutions in Turkey. This study is intended is to evaluate in detail the implementation and results towards reducing poverty in Turkey. First, some basic definitions of poverty will be made and the causes of poverty will be explained. In the second part, studies carried out on behalf of poverty in the world will be examined institutionally and regionally. In the third section, it looks briefly into poverty policies and institutional practices in Turkey will be discussed in detail. Finally, the results obtained from the studies on the fight against poverty will be examined and the situation will be evaluated.