The auditing of purchasing process
Satın alma sürecinin denetimi
- Tez No: 569181
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HÜLYA BOYDAŞ HAZAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Satın alma süreci, Denetim, Dolandırıcılık ve Hatalardan Kaçınmak, Purchasing Process, Auditing, Avoiding Frauds and Errors
- Yıl: 2019
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 123
Özet
Satın alma, kurumların asıl amacı olan kârlı olsun ya da olmasın, kurumların amaçlarına ulaşılmasında büyük önem taşıdığından, kurumlar tarafından cari dönemde gerçekleştirilen en önemli işlevlerden biridir. En iyi sonuçları elde etmek için izleme ve sürekli takip altında eksiksiz olmak, dolandırıcılık veya hataları aynı şekilde azaltmaktı, bunu başarmak için, satın alma döngüsüyle birlikte bir denetim döngüsü kuruldu ve değerliliğini kanıtladı.Herhangi bir dolandırıcılık için fırsat yoktu ve birçok kontrol noktasından dolayı hataya düşmek de zordu. Satın alma döngüsünü geliştirme ihtiyacı, dolandırıcılık ve hata artmaya başladığında ve dolayısıyla kurumlardaki kayıpları artırdığında ortaya çıktı. Geliştirme süreci, satın alma döngüsünün her aşamasından sonra denetim noktalarının oluşturulmasına dayanarak, sürecin sürmesine izin veren bazı temel gerekliliklerle. Bir sonraki aşamaya geçildiğinde iseihtiyaç duyulursa, her aşama için gereksinimler karşılanmazsa, döngü durur ve uygulamanın değiştirilmesi ve gerekli tüm gereklilikleri elde etmek için döngünün önceki işlemine geri döner. Sahtekarlık, şirketlerin şu anda karşılaşabilecekleri en ciddi şeylerden biridir, şirketin varlıklarını ve kaynaklarını etkiler ve şirketlerin kaybedilmesine neden olur, sahtekarlık, bir çalışanın şirket içinden veya dışardan ortaya çıkmasına neden olabilir, bu nedenle farkındalık ve eğitimi artırmak gerekir. Muhtemel dolandırıcılık ve hırsızlığı önlemek için, en sahte ve tehlikeli işlemler işlerinin niteliği nedeniyle Tedarik Departmanında gerçekleşir. Sahtekarlık sahtekarlığı için çeşitli dolandırıcılık türleri ve birkaç olası yol vardır; türlerin bolluğu, ortaya çıkmadan önce bilmesi veya kaçınılması gereken birçok zor yol bulmuştur, teknolojideki artış ve hızlı gelişme birçok sahtekarlığın genişlemesine ve yaratılmasına yol açmıştır. Oluşmadan önce öğrenmesi kolay olmayan yöntemler, bu çalışma satın alma döngüsünü analiz etti ve daha güvenli ve güvenli olan yeni bir satın alma döngüsü geliştirdi. Sonunda, istenen hedeflere ulaşılması, yani satın alma talebinden alım sürecine kadar satın alma talebinin doğru şekilde ve kurumun meydana gelebilecek zararlar nedeniyle imha edilmesine yol açabilecek hatalar veya dolandırıcılık olmadan tamamlanması.
Özet (Çeviri)
Procurement is one of the most important functions carried out by institutions in the current era because of the great importance in achieving the objectives of the institutions, whether profitable or non-profit, which is the main artery of the institution, so the procurement cycle must be complete under monitoring and continuous follow-up to get the best results were to reduce the fraud or errors alike, in order to achieve this, a cycle of audit was established in conjunction with the procurement cycle, when it was applied to actual data that proved its worthiness, there was no opportunity for any fraud and it was also difficult to fall into error because of the many checking points. The need to develop the procurement cycle emerged when fraud and error started to increase and therefore increased losses in institutions., the development process was based on the establishment of audit points after each stage of the procurement cycle with some basic requirements that allow the process to move to the next stage, In return, if the requirements are not met for each stage the cycle stops and goes back to the previous process of the cycle to modify the application and obtain all required requirements. Fraud is one of the most serious and important things that companies can face at the present time, it affects the company's assets and resources and leads companies to lose, fraud can occur through an employee from within the company or from outside. Therefore, it is necessary to increase awareness and education. To avoid possible fraud and theft, the most fraudulent and dangerous transactions occur in the Procurement Department because of the nature of their work. There are several types of fraud and several possible ways for the fraudster to fraud, the abundance of species found many types of difficult ways to know or avoid before the occurrence, the increase and rapid development in technology led to the expansion and creation of many fraudulent ways that became not easy to know before the occurrence, this study analyzed the procurement cycle and developed a new procurement cycle that is more secure and safe. In the end, the achievement of the desired objectives, namely the completion of the procurement process from the purchase request until the receipt process correctly and without mistakes or fraud that may lead the institution to be destroyed because of losses that may occur.