New control method for dual voltage rectifier
Çift voltaj düzeltici için yeni bir kontrol yöntemi
- Tez No: 570445
- Danışmanlar: PROF. DR. Murtaza Farsadi
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: AC-DC dönüştürücü, çift voltaj-doğrultucu, çift dc-bus, sigma yapısı, AC-DC converter, dual-voltage-rectifier, dual-dc-bus, sigma structure
- Yıl: 2019
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Elektrik Elektronik Mühendisliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 85
Özet
Bu tezde çift gerilim doğrultucuya (DV-doğrultucu) ve voltaj-sigma tasarımına bağlı yeni tek fazlı AC-DC dönüştürücü önerilmektedir. Çift DC-Otobüsler, yani; tutarlı bir DC voltaj BUS ve özelleştirilebilir DC voltaj BUS, DV-doğrultucu tarafından verilecektir. İki DC-Butos'un gerilimleri, dc-DC transformatörleri (DCXs) aracılığıyla Çıkış portu üzerinde bir araya getirilecektir. DC Çıkış gerilimi, DV-doğrultucunun DC-BUS geriliminin yönlendirilmesiyle kontrol edilir. Sonuç olarak, yüksek etkinliği garanti etmek için yükseltilmiş görev noktalarında güvenilir bir şekilde çalışacak olan DC-DC transformatörleri için voltaj kontrolü gerekli olmayacaktır. Özelleştirilebilir DC-BUS'un gerilimi sabit DC-BUS'tan daha düşük olduğundan, dv-doğrultucu ile çok voltaj seviyesinde nitelikler elde edilebilir, bu da alışveriş talihsizliklerinin azalması ve dönüşüm yeterliliğinin iyileştirilmesinden fayda sağlayacaktır. Aynı anda iki DCButos'un AC giriş portu ve voltaj Regülasyonunun güncel kontrolünü gerçekleştirmek için DV-doğrultucu için çok modlu görev ve düz mod geçiş metodolojileri önerilecektir. DV-doğrultucu ve DC-DC transformatör tabanlı AC-DC dönüştürücünün görev standartları, kontrol teknikleri ve özellikleri ayrıntılı olarak incelenecektir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, novel single-phase AC-DC converter dependent on double voltagerectifier (DV-rectifier) and voltage-sigma design will be proposed. Double DC-Buses, i.e.; a consistent DC voltage BUS and a customizable DC voltage BUS, will be given by the DV-rectifier. Voltages of the two DC-Buses will be stacked together on the Output port through down-stream DC-DC transformers (DCXs). The DC Output voltage is controlled by directing the voltage of the DC-BUS of the DV-rectifier. Consequently, voltage controlling won't be required for the DC-DC transformers, which will dependably work at their upgraded task point to guarantee high effectiveness. Since the voltage of the customizable DC-BUS is lower than the steady DC-BUS, multi voltage-level qualities can be achieved with the DV-rectifier, which will profit for decrease of exchanging misfortunes and improvement of conversion proficiency. To accomplish Current control of AC input port and voltage Regulation of the two DC-Buses at the same time, multi-mode task and smooth mode transition methodologies will be proposed for the DV-rectifier. Task standards, control techniques and characteristics of the DV-rectifier and DC-DC transformer-based ACDC converter will be examined in detail.