İnsan kaynaklarında süreç yönetimi ve bir uygulama
Process management in human resources and an organisation application
- Tez No: 571696
- Danışmanlar: PROF. DR. ONUR ÖZVERİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Süreç, Süreç Yönetimi, Problem Çözme Teknikleri, Süreç İyileştirme, Process, Process Management, Problem Solving Techniques, Process Improvement
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yönetim Bilimleri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 127
Özet
Globalleşme ve teknolojinin hızla gelişmesi sonucu performansını artırmak isteyen işletmelerde süreç yönetiminin önemi giderek artmaktadır. Süreç Yönetimi, müşterilerin ihtiyaç ve beklentilerini daha iyi bir şekilde karşılamak için, süreçlerin sürekli ve düzenli olarak izlenmesini, değerlendirilmesini, analiz edilip geliştirilmesini sağlayan bir yaklaşımdır. Kaynakların etkin ve verimli kullanılması, hızlı karar alınması, önceliklerin belirlenmesi ve sürecin şeffaf bir bütün olarak yönetilmesini sağlar. İnsan kaynakları yönetimi, işletmeler ve burada çalışanlar arasındaki ilişkilerin doğru bir şekilde yönetilmesini, bu sayede insan kaynağının ve işletmenin diğer kaynaklarının daha verimli kullanılmasını sağlayan bir yönetim biçimidir. Örgüt kültürünü güçlendirilmek, değişime uyum sağlayamayan problemlerin önüne geçmek, bireyin örgüte bağlığını artırmak gibi faydalar sağlamaktadır. Bu çalışmada Manisa ilinde faaliyet gösteren bir işletmenin insan kaynakları süreçleri çizilerek, süreç iyileştirme çalışması yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
As a result of globalization and rapid development of technology, the importance of process management is increasing in enterprises that want to improve their performance. Process Management is an approach that enables continuous and regular monitoring, evaluation, analysis and development of processes in order to better meet the needs and expectations of customers. Active and efficient use of resources enables quick decision-making, prioritizing and managing the process as a transparent whole. Human resource management ensures the correct management of relationships between businesses and employees. Thanks to previous inference human resource management is a form of management that enables more efficient use of human resources and other resources of the enterprise. It provides benefits such as strengthening organizational culture, preventing problems that cannot adapt to change, and increasing individual's commitment to the organization. In this thesis, human resources processes of a company operating in Manisa province are drawn and process improvement studies are conducted.