İnsan kaynaklarında ücretlendirme politikalarının önemi : Bir uygulama
The importance of pricing policies in human resources : A case study
  1. Tez No: 473288
  2. Yazar: CENK ARSLANALP
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FAİK TUNÇ BOZBURA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İnsan Kaynakları, Ücret Yönetimi, Performans Değerlendirme, Human Resource, Wage Management, Performance Evaluation
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
İnsan kaynakları yönetiminin ücret yönetimi fonksiyonunun amacı, işletme içerisinde ödenecek ücret düzeyinin saptanması, ücret yapısının oluşturulması ve bu iki süreç bağlamında işgörenlere ödenecek ücretin belirlenmesidir. Ücret yönetimi, ücretlendirmede diğer tüm insan kaynakları yönetimi fonksiyonlarından faydalanmakla birlikte, hem bu fonksiyonlarla hem de işletme içi ve dışı çevrelerle en çok ilişkisi olan fonksiyondur. İhtiyaçların ve işgücü yapısının değişimine bağlı olarak sürekli geliştirilen ücret sistemleri ise, günümüz iş dünyasında sahip olduğu insan kaynağını elinde tutmak ve var olan insan kaynağı ile daha da ileriye yürümek isteyen işletmeler için gerekli ve vazgeçilmez bir süreçtir.
Özet (Çeviri)
The purpose of wage management The purpose of wage management function in human resources management, determining the level of wage payable in business, creating wage structure and the context of these two processes are determining to paid conditional fee for wage earner. Wage management rejoice in pricing and all other human resources management functions, both of these functions that are relationship with operation of the inside and as well as outside environment. Depending on the charge of the structure of the workforce needs and reformed constantly wage systems, in today's business World has hold on human resources and also businesses who want to forward, existing human resources is necessary and an indispensable process.