Kurum kültür analizi: Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarına yönelik bir çalışma
Analysis of organisational culture: Akdeniz University Antalya State conservatory case
- Tez No: 572136
- Danışmanlar: PROF. DR. İLHAN GÜNBAYI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Kamu Yönetimi, Education and Training, Public Administration
- Anahtar Kelimeler: Kültür, Kurum Kültürü, Konservatuvar Kültürü, Culture, Organisational Culture, Conservatuvary Culture
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Akdeniz Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 102
Özet
Bu çalışmanın amacı Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarının kurum kültürünü analiz etmektir. Bu araştırma Antalya ili Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı'nda görev yapan öğretim elemanlarını kapsamaktadır. Araştırma kültür analizi etnografi deseninde nitel bir çalışmadır. Araştırmanın çalışma grubunu 9 öğretim elemanı oluşturmaktadır. Bütüncül tek durum deseninde nitel bir çalışmadır. Bu araştırmada veriler görüşme formları, doküman analizi, metafor analizi, ve gözlem formlarının analizinden yararlanarak analiz edilmiştir. Analizde veriler kodlanmış ve bu kodlar arasındaki ilişkiler belirlenmiştir. Araştırmadan elde edilen en önemli sonuç öğretim elemanlarının okuldaki kültürel durumdan genel anlamda memnun olmalarıdır. Bu araştırma Türkiye'de konservatuvar kültürü üzerine yapılan bir çalışma bulunmaması nedeniyle alana katkı sağlayacağı düşünüldüğü ve konservatuvarda görev yapan öğretim elemanlarının kültürden ne kadar etkilediğinin tespiti açısından önem taşımaktadır.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to analyse the organisational culture of Akdeniz University Antalya State Conservatory. The scope of this study includes instructors working in Akdeniz University Antalya State Conservatory. The present study is a qualitative study in holistic single case design, which adopted an ethnography research design. The study group consists of 9 instructors. The data in this study were analysed by using document analysis, metaphor analysis and analysis of observation forms. In the analysis procedures, the data were coded and the relationships between these codes were determined. The most important result obtained from the present study is that the instructors are generally satisfied with the organisational culture of their school. The present study is considered significant as it is expected to contribute to the area because of a lack of studies conducted on the conservatory culture and to determine how the instructors have been affected by the culture in the conservatory in Turkey.